torsdag 14. mars 2013

Kongen av snøborgen...

Favoritt aktiviteten til lillegutt på Sjusjøen var å leke i snøborgen til hytte naboen. Den var stor og fin, inneholdt snøhule med flere utganger og trapp opp til toppen av borgen hvor det var sitteplass. En liten akebakke fra borgen og ned var det også :-)

Siden det var litt kaldt i helgen og snøen hadde blitt ganske hard og isete å ikke den letteste å jobbe med, passet det fint at vi kunne låne snøborgen til naboen. Ellers er jo mye av morroa å lage snøborgen selv også da om man har tid og ork.... En stor snøhaug kan være fin utgangspunkt for en snøborg. Da kan man lage snøhule nederst og så bygge borgen over. Har man en spade med rett og skarp kant kan man skjære blokker av snø som kan brukes til å bygge opp veggene til borgen og med spaden kan man også grave sitteplasser. For å lage ekstra sterke vegger kan man dusje på litt vann på de om om kvelden. Et flagg eller vimpel på borgens høyeste punkt vil helt sikkert være populært!

En som koste seg i borgen ja! Det går mye i rollespill for tiden, og sjørøvere er veldig populært så da var vi sjørøvere og på bakken var det både haier og krokodiller vi måtte passe oss for... Ikke noe å si på fantasien til en 2,5 åring nei :-)

Snøhulen nederst i borgen ble også brukt masse, det var visst skattekammeret....

 
Ble kveldstur ut til borgen også, og vi måtte forhandle hardt for å få han med inn i hytta igjen....


4 kommentarer:

 1. Tips til greie truger:

  http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/vinterprodukter/truger/t-t-tundra-truger-alu-ramme-hengslet-binding-74cm.html

  God helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips Elisabeth!

   Slett
 2. Hei:))
  Så flott blogg du har!! Nydelige bilder:))
  Legger meg til som følger og ønsker deg ei god helg:))

  SvarSlett
 3. Veldig fornøgd liten kar! :-D han nyter livet og snøborga, uten tvil! Den som hadde hatt ei slik borg uti hagen, det hadde vært spennende det!

  SvarSlett