torsdag 2. mai 2013

På tur langs flomvollen i Lillestrøm

Startet 1 mai med gå / trilletur på grusveien langs flomvollen i Lillestrøm. Langs flomvollen har man en herlig blanding av natur, kultur og by. Det er et rikt fugleliv i Nitelva, og mange bruker også å fiske gjedde langs elva. Lillegutt syntes det var kjekt å få mate fuglene.

Mest stas var å mate svanen. En bit til deg svane, og en bit til meg, vi er gode venner ikke sant? 

Svanen er et imponerende syn, viste du at den kan bli opptil 15 kg?

Og så løper vi videre, klar for nye oppdagelser..

Lillegutt ser på en som padler i Nitelva. Vi har selv padlet der flere ganger :-) 

 
Litt lek på ei lita brygge, som lillegutt kalte skuta si ;-) Hiv o hoy!

Her triller vi forbi statuen "The Hammering Man" som er laget av jern, er 12 meter høy og 20 tonn tung. Den hamrer fire ganger i minuttet og er et symbol på arbeideren i oss. Et av flere kunstneriske innslag langs flomvollen. 

Glad gutt klar for kino :-)

Det var førpremiere på "Pelle Politibil på sporet" på Lillestrøm Kino i dag, og det var en spent gutt som skulle på kino for første gang. Han satt helt oppslukt under hele filmen, den falt virkelig i smak. En super film for de aller minste da den både er søt, morsom og akkurat passe spennende, anbefales!


Kort om filmen: 
Til sin store forskrekkelse oppdager Pelle og hans bestevenninne Oda Oter at miljøkriminelle er på ferde i parken da sjeldne dyr forsvinner sporløst. Krisen er total når Pelle oppdager at tyver også har klart å stjele selve symbolet for parken, nemlig havørna. Heldigvis ligger egget fortsatt i det forlatte reiret. Når egget klekker trur ørnungen at Pelle er mammaen og Pelle gjør så godt han kan å ta vare på  Pjusken - men det er ikke lett for en politibil. Samtidig må Pelle ta opp jakten etter tyvene for å finne ørnemora og de andre dyrene. Masse spenning altså ;-)


Ellers spiste vi middag på Casa Mia i Lillestrøm. Der får man veldig god italiensk mat :-)

En innholdsrik og fin fridag!

1 kommentar:

  1. Så utrolig nært dere kommer fuglene! Herlig opplevelse :) Her har pappaen hatt så lyst å ta eldste med på kino, jeg skal tipse ham.. :)

    SvarSlett