mandag 20. mai 2013

Pinsehelg med kano og telttur på Mjermen

Endelig har vi fått prøvd Ally kanoen og det ble en kjempe fin tur både for oss voksne og lillegutt. Vi sov to netter i telt, det er kjekt å ha god tid når man er på tur. Turen gikk til Mjermen som er en innsjø i Aurskog-Høland kommune. Det er en ganske liten innsjø og ikke så vindutsatt som den litt større innsjøen Setten som Mjermen er adskilt fra. 

Startet turen ved Kjersund Bru lørdag formiddag. Her er kanoen pakket med tur utstyr og en spent gutt er klar for tur.

Blid gutt i kanoen. Kikkerten ble brukt til å speide etter sjørøvere og annet vi måtte støte på... 

To veldig fornøyde foreldre på tur.  

Etter en times rolig padletur nordover kom vi fram til et fint sted å telte, nemlig Bråteøya. Lillegutt sjekker om det er noen sjørøvere å se i nærheten eller om vi trygt kan slå leir :-)

Gutta setter opp teltet

Etter teltet er satt opp så slapper tøffingen vår litt av og venter på middagen :-) På menyen sto taco lefser. I de hadde vi kjøttdeig med tacokrydder, strimlet salat og gulrot, avacado, revet ost og rømme. Kjempe god, raskt og enkel mat.

Etter middagen hadde pappa lyst å prøve fiskelykken. Lillegutt studerer marken.

Pappa får hjelp til å sette marken på kroken. Skitt fiske!


Gutta klar for prøve fiskelykken.

Siden fisken ikke ville bite på land så hoppet vi i kanoen og prøvde fiskelykken fra den istedenfor. Lillegutt fikk egen "fiskestang" og var veldig fornøyd. Med sol, blikk stille vann og sommertemperatur koste vi oss veldig :-)

Kom da snille fisken og bit på fiskestangen min.... 


Hadde ikke fiskelykke denne dagen men humøret er likevel på topp!

Vakker utsikt over Mjermen

Fornøyd gutt fikk havregrøt til kveldsmat. 

Det gikk som en drøm å legge lillegutt i teltet den kvelden, masse frisk luft gjør underverker. Det var bare å hjelpe han ned i soveposen, synge noen nattasanger og så gikk jeg ut av teltet hvor han sovnet helt av seg selv kort tid etterpå. Flinke gutten vår. Det var kjekt med litt voksentid og bare lytte på vakingen til fisken og alle fuglelydene. Mimret også tilbake til Mai 2008 da min kjære faktisk fridde til meg på padletur i nettopp vakre Mjermen 

Våknet opp til nydelig sommervær 1 pinsedag. Lillegutt hjalp til bære bort stoler og utstyr til vannet hvor vi inntok frokosten. 

Slapper av i morgen sola. Lillegutt syntes det var mest gøy å klatre rundt på "borgen" sin. 

Gutta fikk plutselig øye på en elg som var på vei til å svømme over på andre siden. Men den fikk dessverre øye på oss og snudde tilbake igjen, og jeg rakk ikke ta bilde av den... 

Lillegutt ville helst bade, men måtte nøye seg med å vasse litt da badetemperaturen var litt i kaldeste laget. Etterpå var det godt å tørke seg og slappe av på mammas fang.

Mens jeg og lillegutt tok en liten formiddags hvil i teltet var mannen ut å fisket fra kanoen og jammen fikk han en gjedde på kroken :-) Lillegutt syntes det spennende at pappa kom tilbake med fisk, men det var også litt skummelt så han holdt seg trygt på avstand....

Ferskere lunsj enn dette får du ikke...

Godt med gjedde :-)

Mannen gir seg ikke, og prøver fiskelykken igjen. Og jammen så beit det en abbor på kroken. 

Livet er herlig :-)

Bråteøya er såpass stor at vi var på flere oppdagelsesferder i skogen. Der klatret vi, balanserte på stokker og studerte alt det spennende man kan finne i en skog. 

Kvelden har kommet, på tide med kveldstell og puss av tenner.

Litt teltkos er hyggelig før man hopper i soveposen og legger seg.

Fersk fisk til kvelds :-)

Natt til 2 pinsedag regnet det, men heldigvis var det opphold og glimt av sol på morgenen. Lillegutt slapper av og venter på frokosten. 

Gjorde det veldig enkelt med frokosten da vi pakket sammen rett etterpå og satte kursen hjemover. 

Litt trist å pakke sammen, men veldig fornøyd med at vi fikk et par kjempe fine netter i telt. 

Alt utstyret pakket i kanoen og vi er klare for dra hjemover. 

Det er litt mer å passe på når man er på tur med barn i nærheten av vann, drukning kan skje veldig fort så man må passe godt på barna og aldri la de være ute av syne. I kanoen har vi alltid redningsvest på og padler nærme land. Vi følte oss aldri utrygge i kanoen, og er imponert over hvor solid og stabil Ally kanoen er. Jeg må skryte av lillegutt, han var kjempe flink. Det hjelper veldig at han har blitt såpass stor at han hører på oss når vi ber han sitte stille, holde seg i nærheten osv. 

Dette var altså vår første erfaring med barn og kano, og en ting er sikkert - det blir flere kanoturer på oss! 

5 kommentarer:

 1. Så fantastisk herlig! For noen flotte bilder du har tatt altså, søteste tøffingen som slapper av, hihi :) Håper vi også får dratt på teltur snart :)

  SvarSlett
 2. Heldige heldige heldige lillegutt!! For ei fantastisk helg! :)) Kanotur, telttur, fisking og vassing... kan man ha det bedre tru?? Tenk kva opplevelser lillegutt har ifra oppveksten sin, anna enn datatrykking som mange barn dessverre gjer. Synes dokke er kjempe flinke med å bruke naturen og lar han oppleve å være en del av naturen og samholdet med dokke. Ser på bilda at han virkelig nyter livet og kan det å slappe av og kose seg <3

  Dokke er en inspirasjon, virkelig! :))

  Klem fra meg

  SvarSlett
 3. Kjempe fine bilder av en liten gutt som så ut til å storkose seg :-)

  SvarSlett
 4. Ååå! Det så ut som en fin tur!!!
  Flotte bilder, og enig med de over her: dere inspirerer!

  SvarSlett
 5. Takk for inspirasjonen, ble veldig fristet til å ta med barna på kanotur. En fin blogg du har! Hilsen Kristine.

  SvarSlett