onsdag 12. juni 2013

Aktivitet med barn - Overnatting i verdens sjørøverhovedstad Abra Havn!

Vi hadde en drømmehelg i Abra Havn. "Byen" er skikkelig gjennomført i sjørøverstil. Den er barnevennlig og det er masse spennende å finne på. Blant annet har de et utendørs lekeområde, lekeskuta Saragossa og dødningskalle med rusjebane.  Det er også underholdning med sjørøvere både morgen og kveld. Høydepunktet for lillegutt var når Sorte Dame kom seilene inn i havnen hver morgen. Vi bodde der i forbindelse med at vi skulle i dyreparken, men for lillegutt var det minst like stas å være i Abra Havn :-)

På kongens torg hvor det er en statue av Kaptein Sabeltann :-)

Barna lekte mye på skuta Saragossa

Hver kveld kom sjørøverne for å fire ned flagget på kongens torg. Barna fikk være med å brette flagget sammen etterpå.

Litt sjørøversang hører med

Etterpå gikk alle til Ildprøverplassen hvor det var mer sjørøver underholdning og konkurranser

Underholdningen fenget veldig, men ble litt redd da Grusomme Gabriel ble nevnt....

Hver morgen kom Sorte Dame inn i Abra Havn og underholdt med sjørøversang og heiset flagget på Kongens Torg. Lillegutt viste omtrent ikke hvor han skulle gjøre av seg når Sorte Dame kom seilende...

En meget ivrig gutt når Sorte Dame kom inn havnen :-) 

Hiv o hoy!

Full fest i Abra Havn klokken åtte på morgenen :-)


Dersom man bestiller på forhånd kan man få være med Sorte Dame over til Sabeltanns Verden i Dyreparken for å spise sjørøver frokost!

Lillegutt var i kjempe form og veldig fornøyd med at han fikk seile med selveste Benjamin.

Klar for frokost, men først litt sjørøversang. Alle fikk hver sin sjørøverlapp til å ha over øyet :-)

Ikke hver dag man får vafler med dødningshode på til frokost ;-)

Etter frokosten var det skattejakt i Sabeltanns Verden. Stor stas når vi fant skattekisten og alle barna fikk en gullmynt hver.
  
Ved ankomst til Abra Havn fikk vi utdelt et skattekart hvor vi blant annet skulle finne flere gullkister. I tillegg er det noen oppgaver man må utføre og spørsmål om Abra Havn. Lillegutt syntes det var kjempe gøy å gå på skattejakt og veldig stolt når fikk premie etterpå :-)

Det er ikke anbefalt å bade i Dødningskallebukta....

Vi bodde i toroms sjørøverkåk for landkrabber. Veldig fin leilighet og når man kan se rett ut på Sorte Dame så kan man ikke klage ;-)

Mange koselige gater med morsomme navn

Og mange herlige detaljer!


Det koster å bo som ekte sjørøvere, men ved å overnatte i Abra Havn utenfor høysesong blir det litt billigere. Barn under 3 år bor også gratis. I leiligheten har man mulighet til å lage maten selv om man ønsker det, der er det både kjøleskap og lite kjøkken med det nødvendigste. 

Ulempen med Abra Havn? Vel, det må være at lillegutt trivdes så alt for godt at det ble litt krise når han skjønte at vi måtte dra hjem ;-)

Men ting vet vi sikkert - vi kommer tilbake!


1 kommentar:

  1. Hiv o hoi! Så fine bilder dere har tatt fra oppholdet deres:) Jeg håper små og store sitter igjen med masse sjørøverminner! God sjørøversommer til alle små og store landkrabber ønskes fra Abra Havn

    SvarSlett