mandag 29. juli 2013

På blåbærtur i Nordmarka

Det er mye blåbær i skogen nå, og da må vi jo på tur for å plukke med oss litt hjem. Lillegutt har sin egen lille bærplukker, men var nok mer opptatt av å spise bærene enn å fylle den ;-)

Unna vei mamma, det er en stor blåbærtue rett bak deg!

Litt igjen å fylle enda

Når man blir sliten av å plukke bær er det godt med kjeks og rosin pause

Hmm, hvem er dette sine spor da? Dyret sier iallefall vov-vov.... 

Ut på tur - aldri sur...

Posten fra Nittedal Orientering var spennende, og minnet lillegutt på den gangen vi var med på orientering i Groruddalen med Barnas Turlag. Alltid koselig å snakke om fine tur opplevelser vi har hatt tidligere og orientering er noe vi helt sikkert kommer til å gjøre igjen :-)

Lillegutt begynner bli kjent i nærskogen, og på noen steder lager vi våre egne lett gjenkjennelige navn slik at han lettere vet hvor neste mål er. F.eks kaller vi denne gamle trestammen "gamle knerten" og når vi sier vi nærmer oss den (ikke så langt hjemmefra) så skal jeg love han får opp farten :-)

Kjekt å haike på ryggen til pappa det siste stykket


Det ble en del blåbær (all ære til mannen) med hjem. Vi fryste de hele, så kan vi ta de opp og bruke de til smoothies, blåbærsyltetøy, baking, desserter etc. Dagen etter turen bakte jeg og lillegutt blåbærmuffins, skal legge ut et eget innlegg med oppskrift i løpet av de nærmeste dagene. 

PS! Nok bær igjen i skogen ;-)

2 kommentarer:

 1. Så koselige bilder! Ser ut som dere hadde en fin blåbærtur!
  Gleder med til oppskrift på blåbærmuffins - som du vet liker jeg å "stjele" oppskrifter fra deg...

  SvarSlett
  Svar
  1. Oppskrift kommer snart og hehe det er bare å "stjele" i vei, her deler vi gjerne på gode oppskrifter. Kan allerede røpe at de er grove da, slik de metter på tur ;-) Ha en fin dag!

   Slett