mandag 2. september 2013

Kom deg ut - dagen med DNT

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg så arrangerte DNT "Kom deg ut - dagen" i går søndag 1 september. Tusenvis var på tur rundt i hele Norge, deriblant vi som møtte opp på Bjønndalen på Skytta i Nittedal.

Opplegget på Bjønndalen startet ellve, og allerede da hadde mange møtt opp for å delta på de ulike aktivitetene.

Vi startet med å delta på barne orienteringen / natursti. Vi fikk utdelt kart og stempel, og løp avgårde inn i skogen. Lillegutt tok gjerne ansvar for stemplingen mens pappa holdt seg i bakgrunn med kartet... 

Lillegutt hadde selvfølgelig med seg favorittbamsen sin (Barnas Turlag sin maskott Turbo)

Sammen med postene var det også spørsmål vi kunne svare på. Det var et spørsmål for voksne og ett for barna, og på slutten av dagen så var trekning av premier for de som leverte inn skjema. 

3 år og veldig ivrig på å finne alle postene. Gøy å se!

Ny post og vi stempler inn

Far og sønn i godt samarbeid 

Lillegutt, mamma og Turbo skygge

Jeg og Turbo hang på så godt vi kunne. Lillegutt hadde virkelig fart på seg denne dagen!


DNT arrangerte eventyr stund med barna. Barnas Turlag sin maskot Turbo dukket også opp, men i en litt annen forkledning enn den vi traff på når vi var på "Barnas Turbodag" i slutten av mai. Lillegutt likte ikke denne versjonen av Turbo da den hadde så skumle øyer sa han, og dessuten så var det ikke samme Turbo som vi traff på sist :-( Han ble nok litt skuffet men gikk da fort over!

Etter eventyrstunden passet det fint å spise litt. DNT hadde satt opp grill på området, og jeg hadde med lillegutt sin bål-favoritt, nemlig pinnebrød. Han spiste masse og overså fullstendig pølsene...

Etter maten koste vi oss på tegneverkstedet

Jammen traff vi på "fetteren" til lillegutt sin Turbo også ;-)

Alle fikk en turkopp i premie for å ha deltatt på orienteringen, så da ville barna ut i skogen for å plukke blåbær i koppen sin. Lillegutt hadde skikkelig energi i kroppen og bare løp av gårde, herlig å se hvor han koste seg :-)

Fornøyd jente med blåbær i koppen

De fleste blåbærene forsvant i magen underveis og både hender og tunge var fin og blå etterpå :-)

Hvem er det som tramper på min bru er fortsatt populært ;-)

Jeg prøvde henge med de små så godt jeg kunne hehe. Formen min er litt varierende, så jeg blir så glad de dagene jeg er såpass i form at jeg orker bli med på tur. Nå er det ikke lenge før lillesøster kommer, spennende tider i vente.... 

Tilbake fra blåbær turen ville ungene fortsatt ikke hjem så da grillet vi epler med sukker og kanel som DNT delte ut til alle barna. Snadder! 

Det var mange som kom innom på kom deg ut -dagen i Nittedal og jeg er nok engang imponert over hva DNT ordner i stand. Vi var der fra start til slutt og enda ville ikke lillegutt hjem da han koste seg slik. Takk for en super fin dag!12 kommentarer:

 1. Så fin aktivitetsdag da :) Hvor har du kjøpt skoene til sønnen din? Jeg har samme dress til sønnen i huset som gutten din har. Kjøpt på nameit, tror jeg det var. Er den fin som turplagg? Hva brukte du under?

  SvarSlett
  Svar
  1. Skoene er kjøpt på Glømmi Sport og er av merke Adidas. De er lette, vannavstøtende og sitter godt på foten til lillegutt. Stemmer at dressen lillegutt har på seg er kjøpt på Nameit. Den er ganske tynn, så blir vel som å bruke en joggedress på tur bare at den er i ull så den puster og i tillegg så føles det ikke så ubehagelig for barnet hvis den skulle bli våt. Den passer fint alene på tørre fine høstdager slik som på søndag :-) Hadde forøvrig en tynn super under jakka og ingenting under buksa. Blåser det surt eller er kaldt ute bør man heller bruke dressen som mellomlag og ha vindtett utenpå.

   Slett
 2. Flotte bilder! Orientering er supergøy for både store og små:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :-) Ja orientering er kjempe gøy, absolutt noe vi kommer til å gjøre flere ganger. Og kjempe fin blogg du har, skal få lest mer senere men nå frister sengen ;-)

   Slett
 3. Så fin en mage på deg! Ønsker deg en fin innspurt.. :) Så gøy med eventyrstund, det var jammen en god idé. :)

  SvarSlett
 4. For en utrolig kjekke dag dere har hatt:) og det var jo mer en en turbo der:))) kjempe kjekt med slike dager for dei små:)))

  Du ser kjempefin ut med magen din:))) kanskje en liten turbo der også:)))

  Fin torsdagskveld:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var en kjekk dag og mange Turboer samlet der ja :-)) Hehe, spørs om det er en liten Turbo i magen også, blir spennende å se. Ha en fin turhelg Jill!

   Slett
 5. Så kjekk dag dere fikk. Ser ut som om lille turboen deres koste seg. Du ser kjempeflott ut med den magen, syns du er veldig sprek :) Lykke til med det som snart (?) er i vente, tvi tvi! :)

  Det ble ikke noe kom deg ut-dag på oss. Det regnet sidelengs (ingen unnskyldning), men vi lå faktisk syke, snufse snufse. Henger i ennå, men vi er da igang. Ser frem til helg nå, men den blir ikke rolig. Tur med jobben i helga som inkl. familie og aktiviteter. Spent på vær & vind og formen, huff huff. Gleder meg uansett, det SKAL bli bra :)

  PS - takk for tips om de lunsjboksene for en tid tilbake. Våre er daglig i bruk og falt veldig i smak hos både små og store. Smart!

  Nyt helgen dere også, hihi! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelige ord :-)) Føler meg ikke sånn kjempe sprek, men skal vel ikke klage siden jeg tross alt har kommet meg ut på tur gjennom hele svangerskapet. Nå gleder jeg meg masse til lillesøster kommer, kroppen blir litt lettere og vi etterhvert kan komme oss enda mer på tur :-)

   Synd dere ikke kom dere på "kom deg ut-dagen", men når man er syk så er det nok best å ta det med ro ja. Høres ut som det blir en aktiv helg nå da, håper den blir fin - kos dere masse :-)

   Slett
 6. SÅ hyggelig blogg du har. Her i huset trives vi med uteliv, men er ikke alltid like flinke som jeg har ønske om. Men vi liker turorientering, fiske og uteliv generelt.

  Legger meg til som følger etter på, for da husker jeg på å stikke innom senere!
  God uke til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så hyggelig at du fant veien innom min blogg og velkommen tilbake ;-)

   Slett