tirsdag 15. oktober 2013

Med venner på tur

Er det noe barn liker så er det å ha med andre barn på tur. Det skaper ekstra motivasjon og de har slik glede av hverandre. Denne gangen var vi fem voksne og fem barn på tur. Ute var det knall vær og målet for dagen var Ørfiske. 


Det går fint å trille med vogn eller sykle fra Rotnes til Ørfiske da det er grusvei hele veien opp. 

Siden bare grusvei blir litt kjedelig for storebror så tok vi noen avstikkere på stier innimellom.

Midt i stien fant jeg denne sovende karen. Samler krefter til nye sprell hehe!

En liten hvil gjorde susen, og storebror fikk opp farten igjen... En pinnehest har han også funnet, hypla her kommer jeg!

Et hull i bakken som studeres. Kanskje noen lurer seg inni der?

Endelig framme ved dagens mål - Ørfiske som ligger 337 moh. 

Fant oss en fin bålplass i sola

Masse godt på bålet denne søndagen også. Kaffe, pølser, fiskekaker, pinnebrød og marshmallows ble det denne gang. Litt for enhver smak.

Blideste gutten fått seg pinnebrød IGJEN.... 

Etter en lang pause fikk storebror mark i rompa og ville videre. Løper her over demningen ved Ørfiske.

En som gjerne ville bade i dag også, men denne gangen fikk han nøye seg med å stikke hånden uti vannet.... 

Jeg og storebror hang stort sett litt etter de andre på turen, gutten min har nemlig stor utforsker trang så det blir stadig stopp underveis. Godt vi hadde hele dagen på oss.

Men innimellom får vi da fart på oss vi også....


Alle barna begynnte å bli slitne og lei av å gå på slutten at turen, men når vi gikk forbi denne løypa inne i skogen så fikk alle sammen plutselig superkrefter og løpte rundt og rundt denne lille bilbanen for radiostyrte bilder. Tydelig at de likevel hadde lurt unna litt energi ja.

Om noen skulle lure på om storebror bestandig er så blid på tur, så må jeg faktisk svare at ja stort sett så er han faktisk det. Han har vært med på turer siden han var noen uker gammel og tur er en naturlig del av livet vårt. Han er vel heller typen som blir sur av å ikke være på tur... Men selvfølgelig så har også han dårlige dager, og det har jeg blant annet blogget om her og her. Jeg synes det er viktig å få fram at det ikke bestandig bare er idyll på tur for oss heller og dårlige dager bør også blogges om. Ellers er det også mye opp til oss som foreldre hvordan turen blir. God bekledning er viktig, barn som fryser eller er for varme er sjelden fornøyde. Det må også være rom for lek og morro underveis på turen, små barn bryr seg sjelden om antall kilometer eller høydemeter. Og så har vi alltid med ekstra god mat og litt snacks på tur. Ønsker du flere tips om tur med barn kan du ta en titt på dette innlegget.


2 kommentarer:

  1. Venner på tur er gull :) Men unger på tur er jo sjelden misfornøyde, det er jo noe av magien med naturen :) Syns dere er så spreke!

    SvarSlett
  2. Så fine bilder og herlig blid gutt :-)) Hege

    SvarSlett