onsdag 13. november 2013

Vinterglede på Sjusjøen ♥

Var på Sjusjøen i helga hvor det var full vinter til glede for både voksne og barn. Koste oss masse ute med herjing i snøen, aking, fjelltur og trilleturer. 

Sååå glad er jeg for å se snøen igjen :-) 

På søndag var vi fire voksne og 3 barn på tur. Planen var å gå opp til brannhytta på toppen av Natrudstilen. Trillet lillesøster i vognen først, og så tok jeg henne over i Ergo bæreselen når det ikke gikk å trille vogn lenger. Til de to andre barna hadde vi med akebrett.

Lillesøster koser seg

Storebror syntes det var skikkelig stas med snø


Store fetter lagde fine snøengler 

Utrolig vakkert på Sjusjøen denne helgen

Lillesøster koste seg i bæreselen også. Ergo bæresele kan brukes fra de er nyfødte så lenge du har spedbarns innlegget. Jeg har også kjøpt Ergo Fleecetrekk så hun beskyttes ekstra godt nå i den kalde årstiden. 

God trim å gå i snøen og dra akebrett med storebror etter seg...
Det var ganske dyp snø enkelte steder og tungt å gå for barna. I tillegg så blåste det litt surt når vi kom lenger opp på fjellet så vi valgte å snu. Storebror gråt store krokodille tårer over at vi ikke kom oss til brannhytta, han hadde jo gledet seg slik :-(  


Litt trøst i at man kunne ake ned da. Unna vei her kommer vi :-)

Fin utsikt ned til Sjusjøvannet fra NatrudstilenNede fra høyden hvor det ikke blåste og solen varmet litt mer

Storebror glemt skuffelsen over at vi ikke kom oss opp på Brannhytta


Lillesøster ble flyttet fra bæreselen til vognen siste stykket hjem og sov like godt. Blir trøtt av å være på tur :-)

Turen ble ikke helt som planlagt siden vi valgte å følge fjellvettregel nr åtte - "Vend i tide - det er ingen skam å snu". Det var tungt å gå i snøen for barna og storebror ble litt kald av å bare sitte på akebrettet da det blåste mer og mer jo lenger opp vi kom. Storebror klagde ikke da, for han hadde såååå lyst opp på brannhytta, men avogtil må vi bare ta upopulære avgjørelser.... Og så måtte vi også tenke på lillesøster som bare er 8 uker. Selv om det i utgangspunktet ikke var så kaldt ute så blir jo effektive kuldegrader noe annet når det blåser. Vi får gjøre ett nytt forsøk senere, men da blir det nok på ski :-)

På lørdag var det skikkelig tåkete men vi koste oss masse ute da også. Vi trillet tur, akte og gutta lagde seg en liten borg hvor de koste seg med kakao. Storebror prøvde også skia sine rundt hytta. Og på kvelden lagde de en liten hule og tente lys inni. Herlig med vinter 12 kommentarer:

 1. Så fantastisk nydelige vinterbilder!!! ser hærligt ut med tur i vakkre vinterlandskapet . Heldige de e :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marit :-) Ja det er kjekt med vinter igjen, finnes ikke mye som slår slike dager som det der ;-)

   Slett
 2. Åååå....gjett om jeg ble misunnelig! For noen utrolig flotte bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :-) Sjusjøen er virkelig et paradis på vinteren, spesielt på slike dager :-)

   Slett
 3. Svar
  1. Ja det var det :-) Det var en slik dag man ikke har lyst skal ta slutt ;-)

   Slett
 4. Kjempe fin blogg og flotte vinterbilder :-)

  SvarSlett
 5. Så kjekt med snø! Heilt einig i at Ergobabyen er super! Me bruker den stadig sjølv om småen no er 11 mnd og forlengst har innvia bæremeisen i tillegg. Synes rett og slett det er lettare å regulere temperatur og halde den lille varm når det er slikt vær som du skildrar (litt vind og surt). Flotte bilete!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Etter jeg kjøpte Ergo bæreselen så har vi nesten ikke brukt bæremeisen på storebror vi. Jeg trives veldig godt med å ha han så tett inntil meg på ryggen. Og nå har jeg veldig glede av den med lillesøster, så har aldri angret på det kjøpet nei :-)

   Slett
 6. Heisann hoppsann :)
  Forstår tiden som 2 barnsmor er krevende, men gud som jeg savner innlegg her på bloggen, hehe:)
  Håper alt er bare bra og at dere koser dere i førjulsstria ;)
  Titter innom hver dag for et håp om nytt innlegg :P
  Klem fra Susanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :-) Så hyggelig å høre at noen titter innom selv om jeg ikke har vært så aktiv siste ukene. Men da har jeg endelig fått postet ett innlegg i alle fall, så skal jeg få se om jeg kan få blogget litt mer framover. Men du har rett, det er ganske travelt å være 2 barns mor ja hehe ;-) Ha en fin førjulstid Susanne :-)

   Slett