fredag 17. januar 2014

Velkommen til vår nye turkamerat "Lille-Turbo"

I foreldre & barn sto det at dersom man melder inn barn i Barnas Turlag nå så kan man få tilsendt en Turbo bamse i posten. Det passet kjempefint da jeg hadde planer om å melde inn lillesøster og forlenge medlemskapet til storebror uansett. Dermed fikk de begge Turbo bamse i posten her om dagen, til stor glede fra Storebror. Lillesøster bryr seg ikke akkurat om det enda men tipper Turbo vil bli en kjær turkamerat når hun blir litt større. Storebror har en Turbo bamse fra før som han fikk til bursdagen sin, men han har alltid plass til en turkamerat til. Den nye kameraten har blitt døpt "Lille-Turbo". 

Sammen med "Lille-Turbo" fikk vi med et brev hvor det sto "Jeg er klar for tur - er du?". Det sto også at han må ut å lufte seg avogtil hvis ikke blir han kanskje litt gretten rett og slett... Og at det beste han vet er å sitte i sekken eller i lomma eller på armen til et barn som er på tur. Ingen fare, vi skal ta godt vare på "Lille-Turbo". Han kan glede seg til skiturer, skogsturer, fjellturer, turer med kano, teltturer etc. Han vil nok risikere å bli litt slitt i pelsen stakkar men hva gjør vel litt slitt pels når man kan oppleve så mye fint ute sammen med sin venn   
"Lille-Turbo" og "Store-Turbo" - to staute fjellrever!
"Store-Turbo" begynner å bli litt slitt i pelsen stakkar, det er ikke bare bare å være med en aktiv treåring på tur støtt og stadig... 


"Lille-Turbo" har bare rukket en par lufteturer hjem fra barnehagen enda, men har fått kjent på hvordan snøen kjennes. Heldigvis er han fjellrev så han tåler litt kulde... 

Den nye turkameraten får en go kos

Turbo fikk tilogmed låne søskenbrettet til storebror

 Min erfaring er at en god bamsevenn kan være kjekk å ha for å skape litt ekstra god stemning på turen. Og er man litt sliten så er ingenting som en god kos fra en myk skapning.
Har ditt barn en favorittbamse som pleier få være med på tur?

Ha en fin turhelg!

8 kommentarer:

 1. Fint innlegg. Turbo er ein kjekk venn å ha med på tur. Så fin den nye Turbo-bamsen var!! :) Får alle nye medlemmer bamse, eller er det berre dersom ein melder seg inn gjennom Foreldre og barn? Mine tre er medlemmer, men eg tipser gjerne andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Man må ikke melde seg inn i Foreldre & Barn, men Barnas Turlag hadde en helsides annonse i det nyeste bladet hvor det sto at dersom du melder inn barna i Barnas Turlag NÅ så kan de sende en Turbo fjellrev bamse om man sender e-post til turbo@turistforeningen.no så da gjorde jeg det :-)

   Slett
 2. Så smart! Gutta våre pleier å ha med seg sine kosebamser/kluter over alt (kan ikke forlate huset uten). Ellers har vi jo våre egen lille turbo (vår Breton tispe på 5 år) som også trenger mye tur, blir litt gretten (og spinnvill) uten tur og som er en god turkamerat ;-) Vi savner henne stort dette året i England mens hun bor hos en venninne hjemme i Norge. Fin uke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja hunder er også supre turkamerater, jeg har hatt mye glede av å ha med mamma sin hund på tur. Skjønner godt dere savner henne :-)

   Slett
 3. Så smart. Hadde ikke hørt om Barnas Turlag før så det måtte jeg undersøke nærmere. Takk for tips!

  SvarSlett
 4. Hei! Hvor står det at de får tilsendt en Turbo-bamse når de blir meldt inn i turlaget? Min sønn har vært medlem sida i fjor sommer, men han har ikke fått noen bamse.. jeg har vært på utkikk etter en slik i lengre tid..

  SvarSlett
  Svar
  1. Se øverste kommentar :-) Var en "kampanje" i januar.

   Slett