tirsdag 18. februar 2014

På skitur med begge ungene i Nordic Cab pulken

Har gledet meg til å ta med begge ungene på skitur. Og for en fin dag det ble! Været var fantastisk, ungene storkoste seg, og vi voksne også. Det var en slik tur hvor man bare går å gliser. Jeg var litt små spent på forhånd om også lillesøster ville trives i Nordic Cab'en og det ser veldig lovende ut. Hun sov mesteparten av turen, men hun var også våken innimellom og tittet veldig fornøyd rundt. 

Det er utrolig mye snø på Sjusjøen nå og kjempe fine forhold for langrenn.

To blide goinger på tur. Det kjekke med Nordic Cab'en er at man kan få kjøpt et babysete som er beregnet for de minste barna (opp til 9 kg), slik at de kan få vært med på skitur selv om de er under 6 måneder. 

Det tok ikke mange minuttene før lillesøster sovnet i Nordic Caben, og ikke lenge etterpå sovnet jammen storebror også selv om han har sluttet å sove på dagtid for lenge siden.   
Når barna begynnte å våkne så fant vi oss et fint sted for pause ved Sjusjøvannet. Lillesøster fikk fersk melk, mens vi andre koste oss med pølse og lompe. 


Det var sol, vindstille og et par minusgrader ute, noe som var kjekt for da slapp vi å bli kalde når vi satt oss ned. Storebror var høyt og lavt, mens lillesøster koste seg på fanget mitt.

"Lille Turbo" var også med på tur og koste seg i sola.

Gutta boys på en liten skitur langs Sjusjøvannet.

Heia Heia!

Veldig praktisk å ha lillesøster i ErgoBaby bæreselen mens storebror gikk på ski, så fikk jeg vært med å heie han fram.

Storebror fant en fin buske å klatre på. 

Turbo da, du må være forsiktig når du klatrer! 

Etter en pause sovnet lillesøster god og mett. Og faktisk sovnet storebror igjen også, trur den Nordic Cab'en er litt for behagelig for han hehe. 


Snøen henger tungt på buskene.


Den siste kilometeren var det jevn nedoverbakke så da spurte vi storebror om han ville gå på ski og henge etter Nordic Cab'en, noe han gjerne ville. Det var første gangen vi prøve det, og han syntes det var kjempe artig. 

Lillesøster våknet når storebror gikk ut av Nordic Cab'en for å stå bak. Men ingen sure miner på den frøkna, hun satt faktisk å "sang" inni der mens gutta suste nedover bakkene. Veldig koselig å høre på!


Vi hadde egentlig ikke tenkt å dra ut på langtur første gangen lillesøster var med i Nordic Cab'en, men siden begge ungene storkoste seg slik så ble det en god tur på over tre timer. Vi gikk slik at skulle ungene bli lei så var det ikke så alt for lang vei hjem men det slapp vi tenke på. Slike turer som dette glemmer man aldri 

Med barn på tur i Nordic Cab pulk
* Pass på at barna er sikret riktig med seler / babysete.
* Kjør ikke fortere enn at du har kontroll på pulken.
* Sjekk barnas temperatur jevnlig. De sitter veldig lunt i Nordic Cab'en, så pass også på at de ikke blir alt for varme når sola steker.
*  Husk at turen er på barnets premisser. La barnet få pause og komme ut av pulken når det trengs.
* Nordic Cab'en har soltrekk du kan ta ned på sidene og foran, veldig kjekt. Men ha uansett med solbriller om det trengs.
* Ha med noe snacks som barnet kan ha liggende i de fine sidelommene på Nordic Cab'en, skaper absolutt ekstra trivsel :-)

Vil du vite mer om Nordic Cab pulk har jeg skrevet et innlegg om det her, eller du kan ta en titt på Nordic Cab sin nettside.


6 kommentarer:

 1. For noen fantastiske fine vinterbilder! Og barna så ut til å storkose seg i Nordic Cab'en, den ser genial ut, skulle ønske vi hadde en slik :-) Mvh Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det. Ja vi er kjempe fornøyd med Nordic Cab'en, anbefales :-)

   Slett
 2. Å herlige tid!! For nokre utrulig koselige, flotte og vinterlige bilder!! Blir heilt vintersjuk her eg sitt :)) og som dei to små koser seg! Dei er utrulig heldige som har dokke to som tar dei med på sånne turer :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselige ord :-) Ja her er det veldig winterwonderland, det nytes veldig for hjemme er det vist meldt regn de neste ukene....

   Slett
 3. Ai ai ai....jeg fikk vondt i skisjela mi av lyst til å gå på ski akkurat der dere er!! For noen utrolig vakre landskapsbilder...den som var der sier jeg bare:)

  Kos dere og nytt hvert et skispor:))

  SvarSlett
 4. Fantastiske bilder fra drømmelandskap, ski og flotte turfolk :D

  Dere er jammen heldig som kan nyte slike skiforhold. Utrolig sprek den "knerten" deres og vesla vokser til. Dere er flinke som kommer dere ut og nyter turer og heldige småfolk som får være med spreke foreldre ;)

  Sitter bare her og nyter bilder. I wish, hihi! Det går mest i strikk her, sliter med prolaps :/ Satser på flotte og mange turopplevelser etterhvert ;))

  Kos dere,
  Klem fra Eli Kristin

  SvarSlett