tirsdag 6. mai 2014

Vår første telttur med begge barna ♥

For litt over en uke siden var vi i bursdagsselskap hos familie i Trøgstad, og siden de bor rett ved skogen fant vi ut at vi like godt kunne sove i telt i området. Vi måtte gå et stykke til teltplassen, men vi bestemte oss for å være dristige og ta sjansen på at det gikk fint. Men litt spent var jeg, det var tross alt første gangen vi hadde med lillesøster og to barn på telttur. Jeg viste storebror likte være på telttur, men ville også lillesøster trives? 

Det var så hyggelig i bursdagsselskap og tiden gikk så fort så kom oss ikke avgårde før fem på ettermiddagen. Storebror så ut til å glede seg og stolt der han gikk med egen sekk på ryggen.


Mannen sjekker kartet for raskeste vei til teltplassen. Det er mange år siden han var der sist, men vi satset på at det var like fint der enda. Storebror fulgte med fra skuldrene. Han var litt sliten etter bursdagsselskap, noe som er fullt forståelig så vi var grei med han og lot han få sitte på mannens skuldre et lite stykke. 

Det ble så tungt for meg å bære etterhvert at mannen tok sekken min et stykke. Han gikk da litt i forveien, la fra seg sekkene og kom så tilbake for å sjekke at vi var på rett vei. Verdens snilleste sherpa!

Mannen lagt igjen et liste spor for å vise oss hvilken sti han har gått. Det syntes storebror var gøy og gjorde han fikk litt ekstra fart på slitne bein.

Under dette treet ble det en liten pause for å fortelle storebror om tiurleik og viste han hvordan tiur bæsj ser ut. 

Det var fin kveldsol og deilig temperatur i skogen.

Storebror studerer elgbæsj, det så vi mye av på turen. Lillesøster sov godt i bæreselen.
Bare 0,3 kilometer igjen til Kroktjern hvor vi skulle overnatte.

Mannen tatt sekken min igjen, må innrømme at jeg ikke var så sterk som jeg håpet på. Skulle nok klart å tatt sekken hele veien, men da hadde vi nok måtte hatt flere pauser og brukt lengre tid. Så kjekt med god hjelp!

Lillesøster våken og syntes det var gøy å se på alt det rare storebror drev med.

Storebror plukket med seg så mange kongler han kunne for å kaste de i vannet.

Der ser vi bort på odden hvor vi skal sove i telt. Mannen gikk i forveien med sekkene.

Da jeg og barna kom fram til der vi skulle overnatte var mannen ferdig med å sette opp teltet.

Storebror ville inn i teltet med engang. Dette var stas!

Både storebror og lillesøster syntes det var godt å være fremme. Mens storebror gikk rundt å utforsket plassen, koste lillesøster seg med lekene sine på jerven duken. 

Veldig fint ved kroktjern.


Storebror brukte forstørrelsesglasset sitt til å utforske omgivelsene. 


Gutta fikser middag. Siden vi kom sent fram til teltplassen og dette var første telttur med begge ungene gjorde vi det veldig enkelt og hadde med Real Turmat. Det smaker godt og tar heller ikke så mye plass i sekken. Jeg er veldig glad i lage god mat på tur, men avogtil er det lurt å gjøre det litt enkelt.

Lillesøster fikk grøt og frukt til kvelds. Så blid, ei som trives ute uten tvil!

Er så hyggelig når storebror har tid til å kose litt med mamman sin.

I åtte tiden begynnte lillesøster å bli klar for å legge seg. Vanligvis legger hun seg tidligere men hun sov litt sen lur på magen min når vi gikk til teltplassen så da holdt hun litt lenger, noe som egentlig passet veldig fint.

Planen var å legge lillesøster først og så storebror, men storebror ville vist komme inn i teltet og legge seg han også så jeg ville ikke nekte han det.

Jeg var litt spent på om jeg da fikk lillesøster til å sove, men heldigvis gikk det veldig fint, hun var nok også veldig trøtt av all friske luften.
   
Storebror var litt gira av å være på telttur igjen, så jeg lot han få høre på litt musikk på iphonen min i håp om at det kunne roe han ned litt.

Lillesøster sov heldigvis like godt selv om storebror skravla i ett. Hun lå med lue med engang, men den tok jeg av rett etterpå slik hun sov uten. Selv om var litt kjølig ute så er det lunt i teltet. 

Etterhvert fikk jeg storebror til å krype ned i soveposen for å ta kvelden også. Favorittbamsene var selvfølgelig med, de hadde han pakket med i sekken sin selv. Storebror var i litt tullehumør men etter noen advarsler sovnet han tilslutt. Kan jo skjønne at han var litt ivrig også!

Mannen prøvde fiskelykken men ingen hell denne gangen. 

Den følelsen vi voksne hadde når vi satt ved vannet sammen kan egentlig ikke beskrives. Det er så herlig å sitte der, høre på froskene kvekke, fuglesang og vakingen til fisken. Og vi prater alltid så godt på tur. Det å sitte slik ute i vakre naturen er den største luksusen vi vet om. Vi er heldig vi, og i tillegg å kunne gjøre det vi liker aller best sammen med barna er helt herlig. 


Natten gikk kjempe fint. Jeg ammet lillesøster engang (som jeg gjør hjemme også), men hun sovnet like fort igjen etterpå. Storebror sov som en stein hele natten. Han har en tendens til å krype litt ut av soveposen om natten, men jeg stappet han nedi igjen et par ganger uten at han merket det. Litt før åtte på morgenen våknet lillesøster med et stort smil. Herlig når de sover så lenge, absolutt ikke noe selvfølge på telttur... Jeg sov også overraskende godt, var veldig behagelig underlag på teltplassen vår. Men jeg pleier alltid våkne noen ganger i løpet av natten uansett for å ta en titt på barna, greit å sjekke at de ikke fryser eller er for varme. På denne turen sov de med ett tynt lag ull i soveposene og de var akkurat passe varme natten gjennom. Er det veldig kaldt pleier jeg å ha jervenduken tilgjengelig slik jeg kan legge den over soveposene men det trengte jeg ikke på denne turen.

Storebror sov godt, men våknet kort tid etter med et stort smil han også. Heldig jeg som våkner opp med to slike solstråler!

Det var litt kjølig når man krøp ut av soveposene, så etter bleieskift på lillesøster kledde jeg på ungene et lag til med ull og koste oss i teltet med litt prat og lesing.

Storebror leser for lillesøster som fulgte ivrig med.


Etter litt kos i teltet ble det mye gjesping på lillesøster, er nok mange inntrykk som skal fordøyes på tur og det blir man trøtt av.

Jeg og lillesøster tok oss en kort morgenlur i teltet mens gutta gikk ut på en oppdagelsestur i nærområdet. Ute var det sol, og selv om det var litt kjølig var det helt herlig.

Gutta sett at vi også har stått opp og kommer gående mot oss. Storebror hadde så mye å fortelle om alt de hadde opplevd på gutteturen, skravla gikk i ett. De hadde sett på dyrespor og gått over demning og mye mer. 

Lillesøster koste seg litt i teltet mens jeg tok morgenstellet. 

Storebror liker hjelpe til og bærer frokosten ned til spiseplassen vår.

Storebror ble plutselig skikkelig sutrete, han var veldig sulten og da pleier humøret bli ganske dalene (lik meg der gitt). Plutselig var det meste galt, men etter litt kos på fanget til pappa og frokost var humøret på topp igjen. 


Storebror lagde de deiligste supper (vel...) i bøtta vi hadde med, det å få grise med vann og jord m.m kan underholde han ganske så lenge. Både jeg, mannen og storebror har Thermarest stol som er trekk som man kan putte det oppblåsbare liggeunderlaget i. Den gjør teltlivet mer behagelig, og er en nødvendighet for mannen som sliter med ryggen innimellom. 

Gutta tar på mark på kroken, kanskje kan vi få litt fisk før vi pakker sammen og tar turen hjemover.


Det ble ikke noe fisk på oss, men heldigvis hadde jeg med favorittfisken til storebror nemlig Maarud gullfisker så da ble storebror fornøyd likevel.

Lillesøster lå på jervenduken og koste seg med lekene sine mens vi pakket sammen utstyret vårt. 

Så var det å pakke sammen teltet, en natt var bare det vi hadde mulighet til denne gang.

Storebror plukka opp teltpluggene. Det er bare kjekt å la ungene hjelpe til, gi de gjerne faste arbeidsoppgaver på telttur så lærer de ta ansvar og får følelsen av å bidra.
  
 
Flinke gutter!

Mens gutta pakket sammen teltet så lå lillesøster på magen min. Hun var trøtt og det tok ikke lange tiden før hun sovnet. Det er utrolig kjekt å ha Ergobabyen i slike situasjoner. Lillesøster får sove og jeg kan få hendene fri så jeg kan få bidratt litt i pakkingen jeg også.

Jeg og ungene gikk i forveien mens mannen ble igjen for å pakke sammen resten.

Storebror titter bort på odden vi sov og pappa. Dit skal vi nok tilbake engang!

Storebror løp bortover stien, var om å komme seg lengst mulig før pappa kom. 

Han innhentet oss selvfølgelig ganske så lett :)

Jeg må innrømme det ble tungt med 9 kg baby på magen og stor sekk på ryggen. Jeg kjente det mest i skuldrene. Men med flere pauser og litt bærehjelp av mannen så kom vi oss da fram, men skal jeg gi meg ut på en slik tur igjen skal jeg se om jeg kan få pakket enda lettere... 

Er så fint og grønt i skogen nå.

Etter litt gåing ble det en liten pause for å kle av oss litt klær da sola varmet mer og mer. Barna fikk av et lag ull og lillesøster fikk solhatt med øreklaffer på seg istedenfor tynn ulllue. 

Balansering er alltid gøy.

Vi kom over en død fugl, noe storebror syntes var veldig trist. Stakkars liten! Døden er noe han spør mye om fortiden, og jeg prøver svare etter beste evne. Gutten begynner bli stor og forstår mer og mer det er sikkert. Selv om temaet er trist så er det så viktig å snakke om det.


Hvem er det som tramper på min bru? Det er bare meg lille bukkene bruse.... Hehe, storebror har så livlig fantasi og to kongler ble til horn som han stanget ned trollet med.

En litt lengre stopp hvor gutta bygde demning i bekken og lillesøster fikk ut av bæreselen en tur for å drikke litt melk og strekke på seg.

På vei hjem satt storebror på skuldrene til pappa i maks fem minutt, resten gikk han for egne bein. Jeg var imponert over storebror som var i kjempe humør og som ikke klagde selv om han var litt sliten i beina. 

Slike huler er spennende å studere, men etter sett så mye orm i det siste så ba jeg han holde fingrene unna hullet for man vet aldri... Men på denne turen så vi ikke en eneste orm.

Koselig å holde pappa litt i hånden innimellom.

Storebror fant en "liten" pinne han måtte ha med seg et stykke. 


En liten stopp for å plukke hvitveis og hvile beina litt.

Og heldige meg fikk en nydelig bukett   

På slutten av turen fant vi fram seigmennene som lå gjemt nederst i sekken til storebror. Det smakte veldig godt og ga litt ekstra superkrefter det siste stykket hjem.

Nam Nam. Viktig å kose seg på tur. 

En pinne ble til hale og plutselig var han en ku som løp avgårde i full fart. 

Storebror begynnte bli sliten på slutten, men humøret var likevel veldig godt. Sekkene var veldig gode å hvile på da. 

Kom igjen pappa, nå er det ikke langt igjen. 

Fikk du også lyst å telte med barna men ikke prøvd det før? Sjekk gjerne dette innlegget som jeg skrev tidligere med råd og tips for telttur med barn. Trenger du også forslag på pakkliste kan du finne det her.

Vi var kjempe fornøyd med vår første telttur med begge ungene, dette frister for snarlig gjentagelse. Er så hyggelig å gjøre det man liker aller best med sine små, og ingen ting er bedre enn å skape gode opplevelser sammen 

15 kommentarer:

 1. Så herlig lesning, det så kjempe kjekt ut. Blide og skjønne barn! Flinke dere er som tar med så små på telttur, vi har ikke turt enda men lurer på om vi bare skal kaste oss ut i det vi også snart. Takk for inspirasjon :) Hilsen Karianne.

  SvarSlett
 2. Så tøffe dere er! Fantastisk morro :)

  SvarSlett
 3. For en seier, jeg kjenner igjen mestringsfølelsen fra lavvoturen hvor minstemann sov i vogna si… ;-) Så utrolig deilig det måtte være å bare være dere to etter leggetid, kunne sitte ute sammen, i friluft - gosh, det savner jeg. For en herlig tur, det så så fint ut der, og så tørt i marka allerede! Vi har veldig lyst til å få oss en overnattingstur snart, men det er fortsatt så bløtt. Sånn er det vel i vårt langstrakte land. Åh, dere er inspirerende altså :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Elin :) Ja vi var veldig heldig med været den helgen, tørt og fint. Det var ikke så lenge vi fikk sitte alene på kvelden da storebror la seg litt sent, men uansett var det kjempe deilig, viktig med litt voksentid også :) Håper dere også får til en overnattingstur snart :)

   Slett
 4. Så herlig bilder - virkelig artig å se at det går an å dra på telttur med såpass liten baby! (Jeg venter nr to i sommer, og kribler etter nye teltturer). Hvor gammel er lillesøster?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Hildegunn :) Lillesøster er 7 måneder. Ser absolutt ikke noe problem i å telte med yngre babyer heller hvis man er trygg på det selv. Men for min egen del synes jeg det er mye lettere å telte nå når det begynner bli varmere i luften da. Våren er egentlig perfekt, passe temperatur og lite mygg! Gratulerer så mye med kommende baby, så koselig og spennende tider i møte for dere. Det er litt mer å organisere med to små på tur men mest av alt er det koselig å ha enda flere å dele turgleden med ♥

   Slett
 5. Så kjekt å få sjå turen dokka :-) Var spent på korleis det gikk med 2 små, men ser dokke fekk en kjempe flott tur! Blir litt tungt for voksen med all bæringa av alt utstyr, og å pakke lett er ikkje enkelt. Og så vil man gjerne bære meir enn man makter også (der slit eg med å innsjå også) Ser lillesøster absolutt er en uteunge, storebror er en teltgut. trur gjerne dokke kjem til å telte meir ja ;-) skal få overstått en konfirmajon her først, så er det ut for meg og lillemann på telttur igjen.
  Kos dokke masse! :-D Stor klem ifra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Trude :) Hehe ja det var tungt men vi kom da fram :) Masse lykke til med konfirmasjon, håper dere får en strålende dag. Stor klem

   Slett
 6. Så kjekt å lese om den første turen dykkar med begge dei små! Du deler erfaringane dine på ein veldig fin måte. Elskar måten du skildrar stemninga på. Det er nesten som eg er til stades ute med dykk når eg les. Herleg!

  Vi hadde minstefrøkna vår på 1 med i telt for første gong i natt. Det gjekk
  bra, sjølv om ho sov litt uroleg (men det gjer ho heime og). Vi strevar også med tunge sekkar, så eg gler meg til å sjå pakkelista di, for å sjå om det er noko vi kan kutte ut, eller gjere enklare. Gler oss til å fortsette teltsesongen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselige ord :) Så kjekt å høre at det gikk bra å telte med deres minstefrøken også. Herlig :) Skal prøve å få lagt ut et innlegg med pakkeliste og litt om tur utstyret vi har med oss, men dagene går litt for fort for tiden og blir ikke så mye tid til sitte foran pc'n...

   Slett
  2. Det forstår eg godt. Prioriter det som trengs, eg har god tid! Har jo planer om å drive med denne teltinga ein del å framover. :)

   Slett
 7. For en herlig tur! Heldige barn som har så spreke foreldre som tar dem med ut på tur! Så ut som en veldig fin plass!
  Mange fine bilder! Det er så man blir inspirert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelige ord. Ja det var en kjempe fin plass :)

   Slett