fredag 22. august 2014

Eltefrie rundstykker

Disse eltefrie rundstykkene er veldig enkle å lage og ikke minst gode. Kan nytes hjemme eller på tur :-)

Eltefrie rundstykker (12 stk)

350 gram hvetemel
150 gram grovbakstmel
50 gram havregryn
 1 ts salt
1/4 ts tørrgjer
15 g linfrø
15 g sesamfrø
15 g solsikketjerner
4 dl vann

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland det godt sammen. Tilsett vannet og rør deigen raskt sammen med en sleiv. Flyter deigen utover så etterjuster med litt hvetemel, deigen skal være klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen heve i romtemperatur natten over ca 10-20 timer.

Jeg steker rundstykkene i muffinsbrett, og det beste resultatet oppnås hvis du forvarmer muffinsbrettet først. Sett da muffinsbrettet inn i kald ovn og sett ovnen på 250 grader. Når muffinsbrettet er varm tar du den ut, fyller mel i fordypningene og har umiddelbart i deigen med skje. Pensle rundstykkene med vann og strø på f. eks solsikketjerner eller havregryn. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutt. Veldig god når de er lunkne!


Rundstykkene er fin å ha med i matboksen på tur :)

2 kommentarer:

  1. Dei såg gode ut:) eg er veldig glad i gjærbakst som skal langtidshevast, då kan ein for eksempel laga deigen på kvelden og ha ferske rundstykker til frukost:) har du prøvd å frysa dei? i dag har me vore på tur rundt Nøklevann:)

    SvarSlett
    Svar
    1. De kan fint fryses :) Varmes opp på 175 grader til de er gjennomvarme og litt sprø. Så deilig med tur rundt Nøklevann da, er bare så fint der :)

      Slett