onsdag 17. september 2014

Aktivitet på tur - Lage kongedyr


Ta gjerne med en bøtte og få barna til å plukke det de trenger til kongledyrene underveis. 

Lage kongledyr er enkelt og morsomt. Til beina kan man bruke pinner eller fyrstikker slik som her. Noen av dyrene fikk mose på seg også. 

Storebror koste seg veldig ved vannet med kongledyrene sine.

Vi endte opp med en ku, gris, hest og sau. De fikk inngjerding (brukte pinner) og mat (blader).

Lillesøster syntes det var mer spennende å krype på gresset og studere bladene.

Nydelig høstdag - perfekt for uteaktiviteter!

Jeg hentet storebror litt tidlig i barnehagen den dagen og så tok vi middagen ute. Mannen var bortreist  så det var bare jeg og barna.

Hjemmelagd tomatsuppe med pasta og koriander + hjemmebakte snurrer med pesto, spekeskinke og steinsopp falt veldig i smak hos barna. Oppskrift kommer i eget innlegg.


Etter middagen satte vi kursen hjemover. Storebror ville ha med seg denne "pinnen" hjem, utrolig hvor mye morsomt barna egentlig kan ha det med pinner. Og man får aldri nok av dem :)


4 kommentarer:

 1. Hei! Veldig fin og inspirerende blogg med masse gode tips, oppskrifter og flotte ideer. Jeg tenkte å være så fri å spørre deg om noen tips. Vi skal en tur til Oslo snart med vår datter på 3 måneder. Er det turer i Oslomarka du kan anbefale som er lett tilgjengelige med offentlig transport (vi skal bo i Oslo sentrum) og som er "baby-vennlige" - altså ikke for lang og evt med hytte-besøk?? Hadde vært veldig flott å få noen lenker... :-) tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelige ord :) Det finnes så mange fine alternativer for barnevennlige turer med innlagt hyttebesøk (og muligheter for å trille med vogn) i Oslomarka så vet ikke helt hvor jeg skal begynne... F. eks går det an å trille til Tryvannstua, da tar du t-banen til Midtstuen. Har du lyst på en lengre tur kan man trille fra Sognsvann til hytta på Ullevollseter. Lilloseter, Linderudkollen eller Mariholtet er også et fine turmål med hytter. Spørs hvor mye tid du vil bruke på offentlig kommunikasjon... Vil du gjøre det enkelt så er det også kjempe koselig å bare trille oppover langs Akerselva da og ta pausen på en kafe eller Mathallen. Flere av de turmålene jeg nevner her finner du beskrevet på bloggen min, ellers så har også www.dntoslo.no mange fine turbeskrivelser på sin side i forbindelse med at de jevnlig har arrangerte trilleturer i Oslomarka. Kos deg masse i Oslo, håper du får en fin tur i marka og legg gjerne igjen et ord om hvor du dro og hvordan turen var ;)

   Slett
  2. Kjempe fin nettside du har foressten Maaike :) Får ikke kommentert på den så måtte si det her! Ser du også trives med å bære barnet i Ergo Bæreselen, da blir man jo mye mer friere i forhold til å få beveget seg på mindre stier etc :)

   Slett
 2. Takk skal du ha :-). Og tusen takk for tipsene. Håper at vi får til en av dine anbefalte turene. Vi får jo se hvordan lillen holder seg etter første flyturen. Kan hende at det blir for mye styr med offentlig transport, da blir det en tur langs Akerselva - det hadde jeg heller ikke tenkt på som mulighet. Turen til Tryvannstua ser veldig fin ut - hadde vært kjempeflott om vi fikk til den!
  Ja, jeg elsker også å gå med Ergobabyen, har brukt den siden hun var 3 uker gammel. Det er jo egentlig mye finere enn å trille :-). Jeg kommer tilbake til din blogg - det skjer masse fint her :-). Og skal komme innom å fortelle hvordan turen til Oslo var. (målet til turen er å få en Nederlandsk pass til dattera, men vi må jo også kose oss litt). Hilsen Maaike

  SvarSlett