Thursday, 7 July 2016

Matmuffins med gulrot, ost og skinke


Det har blitt lite oppskrifter på denne bloggen etter jeg ble tobarnsmor. Tidsklemma har tatt meg, og dessuten har jeg oppdaget at det er ganske så mer hektisk å håndtere to barn enn ett på kjøkkenet... Og så skal man ha tid til å blogge om det itillegg... Men i dag bakte vi matmuffins til barnas store glede. De ble kjempe gode og er fine å ta med på tur.

Oppskrift på matmuffins med gulrot, ost og skinke

1 stk gulrot
1,5 dl revet hvitost
8 skriver kokt skinke
Litt gressløk i små biter
5 dl hvetemel (erstatt gjerne litt av hvetemelet med sammalt hvete)
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
4 ss matyoghurt
3 ss rapsolje
3 stk egg
2-3 ss melk

Sett ovnen på 200 grader.

Rasp ost. Skrell gulroten og rasp den på rivjernet. Skjær opp skinkeskivene i små biter. Ha det oppi en stor bolle. Tilsett hvetemel, bakepulver, natron og salt. Rør sammen.

I en annen bolle blander du yoghurten, oljen, eggene og melken og pisker det litt sammen med en gaffel. Knekk eggene i et glass eller liten bolle før du har dem oppi. Hell det oppi den første bollen og rør det sammen.

Fordel røre i muffinsformene og sett brettet på nest nederste rifle i stekeovnen.  Stekes i ca 20 minutter. 

Vel bekomme!


No comments:

Post a Comment