fredag 2. desember 2016

Med Nordic Cab'en på telttur

Skal vi gjøre noe skikkelig hyggelig sammen som familie er telttur en favoritt. På telttur slipper man å tenke på praktiske gjøremål i hjemmet som stjeler av familietiden. På telttur er vi sammen og alle er mer tilstede for hverandre. Ved å involvere barna i planlegging, bæring, sette opp telt, matlaging etc så får de både utfordret seg selv og kjenne på mestring. De får også nye opplevelser de kan legge til minneboken. Å være på telttur gjør noe bra med stemningen i hele familien, og søskenkjærligheten pleier også ofte å blomstre litt ekstra på tur. Ikke rart vi liker det!

Men det krever sin planlegging når man skal telte med barn. Med to voksne og to barn blir det en del utstyr som må pakkes med. Man trenger ikke masse fancy utstyr og man må prioritere nøye hva man skal ha med seg. Men det er likevel en del grunnleggende behov som skal dekkes så det blir alltid nok å dra på likevel. 

Bilder fra første teltturen vår med begge ungene. Storebror på snart 4 år gikk selv med egen sekk og minstejenta på 7 måneder hadde jeg på magen i bæreselen. Og på ryggen hadde jeg en alt for tung sekk. Mannen sin sekk var også tungt pakket. Vi hadde veldig lyst å telte ved et fint vann i området så derfor gikk vi litt lengre enn hva vi vanligvis ville valgt med denne oppakningen. Heldigvis var motivasjonen på topp hos alle så stemningen var god, men tungt var det...

Det er greit å være sterk når man skal på telttur med små barn :-)


Det ble som sagt litt tungt for oss voksne å bære både sekker og barn. Et kort stykke går fint, men har man lyst litt lenger inn i marka måtte vi tenke litt smartere. Så på den neste teltturen med begge ungene tok vi Nordic Cab'en med oss. Vi brukte da pulk dragene og dro vognen etter oss. Å ha vekten bak slik er nemlig mye lettere enn om man har alt på ryggen eller dytter vognen foran deg. Det var kjempe kjekt å slippe ha tunge sekker på ryggen. Dessuten får man med seg mer utstyr slik også, og vi slipper å måtte prioritere så hardt på hva vi kan ha med oss eller ikke.

Fornøyde unger på tur. Barna har alltid syntes det er stas å sitte i Nordic Cab'en. 
  
Etter en stund ble også storebror sliten i beina og litt misunnelig på lillesøster. Nordic Cab'en er veldig behagelig å sitte i for barna, så storebror må lokkes litt for at han skal gå selv. Hvem vil vel ikke sitte behagelig i et sete, kjenne friske luften og nyte utsikten fra de store vinduene. 

Fornøyd storebror på snart fire år fikk sitte litt på i Nordic Cab'en innimellom han også da, så han kunne hvile beina litt. Lillesøster hang da i bæresælen på magen min. Hun var tross alt bare 8 måneder og var ikke sterk nok i ryggen til å sitte over lengre perioder enda. Du kan legge ned ryggen i Nordic Cab'en helt men vi valgte heller ha utstyr baki den og da er det ikke mulig legge ryggen helt ned. Men jeg tok da heller henne på magen innimellom. Kjekt med variasjon for henne og koselig for meg også.

Ut på telttur med to unger og et lite flyttelass...

Unna vei her kommer vi!

Her fra en tur hvor vi fylte hele Nordic Cab'en med telt og utstyr. Storebror på 4 år gikk selv mens lillesøster som da var 1,5 år hang på ryggen min i bæreselen.

Med Nordic Cab'en full av utstyr trengte vi bare en liten sekk i tillegg. Fikk med oss veldig mye utstyr på den måten oppdaget vi, med Nordic Cab'en er det altså mange muligheter. 

Når vi drar på telttur med Nordic Cab'en så pleier vi som regel gå der det er grusvei lengst mulig men må man litt i terrenget er det utrolig hva man får til.... Krever sin styrke men Nordic Cab'en leverer!

Nordic Cab'en ruller også fint over snø. 

Ønsker du vite hva vi egentlig har med oss på telttur, sjekk her for pakkliste. 

Nordic Cab'en er virkelig et kjøp vi har hatt mye glede av. Vi har brukt den på trilleturer, joggeturer, sykkelturer, skiturer og som dere altså ser på teltturer. Det var en investering, men absolutt verdt det.

To som vet å kose seg på tur :-)

1 kommentar:

  1. Fint innlegg. Vi sliter også med få med oss alt på telttur, og vi har bare ett barn... Den Nordic Cab'en så genial ut! Hilsen Karianne

    SvarSlett