lørdag 9. desember 2017

Julegavetips til friluftsinteresserte familier

Turhengekøye

Turhengekøyer har blitt populære og vi forstår godt hvorfor. De tar liten plass i sekken og gir mye glede på tur. Vi bruker de til å sitte i når vi spiser, ligge i for å slappe av og ikke minst barna elsker å leke i den. Vi bruker også hengekøyene våre til å overnatte ute i, det har gitt oss mange fine opplevelser. En hengekøye er fin gave både til voksne og barn og finnes i mange varianter. En populær og rimelig variant er f. eks Hammock to the moon. Utendørslampe

I den mørke tiden av året er det kjekt med ekstra belysning. Hos gaveideer.no finner du en rimelig men robust utendørslampe. Den tar liten plass i sekken og har tre forskjellige lysmoduser: klart lys, dimmet lys og varsellys. Fold den ut og heng den opp. Smart!

Kos med lys på tur :-)

Stoltrekk til liggeunderlag

Med slikt stoltrekk blir teltlivet plutselig mye mer behagelig. Brett liggeunderlaget i to og tre det inn i stoltrekket. Det er godt å kunne sitte med ryggstøtte når man er på tur. Trekket veier lite i sekken også. Vi har et par typer fra Therm-a-rest. Blant annet denne som fås kjøpt hos hektapatur.no. Du finner også tilsvarende trekk i andre merker. Dette er turutstyret som vi aldri legger igjen på telttur. Anbefales!

Livet er herlig!

Fjellduk

Vi har også hatt mye glede av fjellduken vår. Den kan blant annet brukes som vindsekk, poncho, overseil, tarp, soveposetrekk og liggeunderlag. Fjellduken er kjempe fin å ha på tur om barna blir kalde. Den ble også brukt som underlag på tur, når ungene var små og ikke kunne gå enda. Vi har jervenduken orginal som veier kun 650 gram og dermed ikke tar alt for mye plass i sekken. På den kaldere årstiden bruker vi Fjellduken Thermo som er foret. En kjempe fin julegave for turglade familier!


Campinglykt

En god lampe i teltet er gull verdt i den mørke årstiden. Vi har Black Diamond Orbit. Den kan dimmes og er liten og lett. Den har fin spredning på lyset og i tillegg har den direktelys under når man trenger mer konsetrert lys. Kan da også brukes som lommelykt. Lampen kan blant annet fås hos fjellsport.no. Fin julegave for den som liker å sove ute.En god turstekepanne

En god stekepanne er gull og fin gave til de som liker spise ute. Velg en stekepanne med non-stick belegg og gjerne med sammenleggbart håndtak så det tar mindre plass i sekken. Brukes pannen på bålet er det praktisk den har slik åpning så man kan stikke inn en pinne slik man kan holde i pinnen istedenfor håndtaket. Det finnes mange turstekepanner å velge i på markedet. Jeg er kjempe fornøyd med denne fra XXL.no. Den er romslig og solid. Jeg har brukt den både på primus og bålet og den er fortsatt like fin etter mye bruk.Medlemskap Turistforeningen

En fin gave til friluftsglade venner kan være medlemskap i Den Norske Turistforening (DNT).
DNT er Norges største friluftsorganisasjon med over 300.000 medlemmer. De arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier. Som medlem får man blant annet medlemspris på DNTs 550 hytter, rabatt på turutstyr, medlemsbladet Fjell og vidde, tilbud om turer og kurs over hele landet og diverse medlemsrabatter. Barn til og med 12 år blir medlem i Barnas Turlag. Ungdom 13-26 år blir medlem i DNT Ung. Les mer her.

Barna er medlem av Barnas Turlag og har vært med på mange turer i regi av de. Turistforeningen sin maskot Turbo er en blå sjarmerende rev som har vært med oss på mange turer. Bamsen kan bestilles på DNT sin butikk og er en kjempe fin julegave for de minste turgåerne.


Liten mattermos

En mattermos er perfekt ha med i sekken når man vil ha varm mat men gjøre det så enkelt som mulig. Hell på favorittsuppa og den holder seg varm i mange timer. Også fin til gryteretter og middagsrester. Vi har primus sin TrailBreak Mattermos 550 ml som vi er veldig fornøyd med. Den finnes også i en mindre utgave. Vil man ha maten til hele familien på en termos finnes det også store mattermos å få tak i. Mange muligheter!
Turbestikk

Dette bestikket fra gaveideer.no kan foldes ut og inneholder både gaffel, skje, kniv og flaskeåpner. Det tar liten plass i sekken og er en fin gave for den turglade som liker smarte "duppedingser".
Vaffeljern

Ikke mye som slår nystekte vafler på tur. Det smaker utrolig godt! Så et slikt jern kan være en fin julegave til de som liker å kose seg ekstra på tur. Vaflene kan stekes både på bål og på primus. Det finnes flere typer jern å velge i, vi har denne fra Eagle. Veier bare 600 gram. Er det mange på tur så kan kanskje denne passe bedre, tyngre men med vaffelhjerter er det lettere dele den med flere.Invitasjon til være med tur

Det er mye kjekt turutstyr å få kjøpt. Men en kjempe fin gave er også å gi bort en invitasjon til tur. Mottakeren vil helt sikkert synes det er kjempe koselig bli invitert til å gjøre noe hyggelig med deg. Inviter til en skogstur med vafler på bålet. Eller en tur i marka hvor dere disker opp med tre retters middag. Du trenger ikke være gourmet kokk, tenk gjerne enkelt - opplevelsen sammen er det viktige! Du kan også invitere med på telttur, kanotur - bruk kreativiteten og utstyret du har tilgjengelig. Kano kan man også få leid flere steder, blant annet finnes det en oversikt over steder man kan leie kano og kajakk i Oslomarka her. Ønsker man opplevelser litt utenfor det vanlige så sjekk gaveideer.no som tilbyr blant annet hvalsafari, famlierafting og masse annet spennende.

Håper du fant noen gaveideer som kan inspirere familie eller venner til å komme seg ut enda mer på tur i året som kommer. En riktig god jul til deg og dine!


Livet er best ute sammen med de du er glad i!4 kommentarer:

 1. Takk for mange gode tips :-)
  Mette

  SvarSlett
 2. Kjempeflotte tips, spesielt enkle gaver som å invitere noen med på tur :-)

  SvarSlett
 3. So mange kjekke tips! Takk!

  Helsing Hanne

  SvarSlett
 4. Mange gode ideer! Jeg kan anbefale å finne inspirasjon på opplevelsesgave.com også, jeg har funnet mange kule erfaringer for meg selv og mine sønner.

  SvarSlett