tirsdag 9. januar 2018

Mat på bål - Quesadillas med viltkjøtt og bønner

Quesadillas er enkelt å lage og smaker kjempe godt. Derfor helt perfekt å lage på tur! Også en rett som de fleste barn liker. 

Dette trenger du til 2 voksne og 2 barn:
1-2 stk fullkornslefser pr person
400 gram kvernet viltkjøtt
1 gul løk
3-4 sjampinjong
1 boks brune bønner
1 liten boks mais
1 pose tacokrydder
1 boks hakkede tomat
 1 neve revet ost pr lefse

Dersom du ikke har viltkjøtt kan du fint bruke karbonadedeig.

Slik gjør du:
Det letteste er å steke kjøttblandingen på forhånd hjemme og pakke det med seg i en pose. Da trenger du bare varme fyllet på panna. Her er det praktisk med to stekepanner, eller ha med noe å helle fyllet over i når kjøttblandingen er varmet. Legg fullkornlefsen på ren og tørr stekepanne. Legg på kjøttfyll og ost. Brett så lefsen i to. Stek lefsa på sterk varme i ca to minutter på hver side. Osten skal smelte og lefsa bli sprø. Men pass på så den ikke blir brent...

Serveres med salat, nachochips og rømme. Kjempe godt med koriander og avacado i salaten!

Dersom du har lyst å variere fyllet kan du også prøve med
- Stekt og krydret kyllingfilet, paprikastrimler, vårløk og mais. Og masse ost selvfølgelig!
- Spekeskinke, pesto og mozzerella
- Salami, brie i skiver, hakket paprika og frisk timian


Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar