torsdag 29. november 2012

Jippi det snør!

Det var full jubel hos 2-åringen når snøen kom, morsomt å se slik en begeistring. Det første han snakket om var at han skulle lage snømann. Vi lagde en snømann ved første snøfall i Oktober, men desverre smeltet den bort etter et par dager. I lang tid etterpå snakket han om 'ååååå neeeei, snømannen min smelta', men har lovt han at vi skal lage en ny så snart det er nok snø. Han får også stjerner i øynene og roper 'heia heia' når vi ser på skirenn på tv... Vi hadde mange fine skiturer i fjor og lillegutt var med på de fleste turene. Vi har en Nordic Cab pulk som han storkoste seg i, og det var ikke noe problem for oss å dra på lange turer. Vi passer bare på at han er god og varm og får noen pauser til å røre på seg underveis. Og så har vi alltid med god mat og litt snacks selvfølgelig :-)

Nordic Cab pulk passer for ett eller to barn og de sitter høyt og godt på et komfortabelet sete som har god støtte i ryggen. Spesielt liker 2-åringen den gode utsikten gjennom de store vinduene og at han har fine lommer til å legge tingene sine i. Og blir han sliten så er det bare å legge ned setet slik at det blir til en seng - helt flatt - eller i en mellomposisjon. Inne i pulken sitter han veldig godt beskyttet mot vær og vind. Kjøper man helårspakken får man sykkelhenger, pulk, turvogn, barnevogn og joggevogn i samme pakke!

Legger med bilder fra noen av våre skiturer med Nordic Cab'en. Gleder oss masse til å starte på skisesongen igjen :-)

Mannen koser seg i skiløypa med Nordic Cab pulk bak. Vi synes den er både lett og stabil.

En som koser seg da han har det godt og varmt og fin utsikt.
Og ofte hører vi heia heia baki der, fint og ha en som motiverer oss til å gi på litt ekstra hehe.

Skiene på Nordic Cab'en går da rett utenfor skisporene som dere ser

Nordic Cab og Fjellpulken side om side.
Vi har prøvd begge deler og foretrekker Nordic Cab'en, selv om også Fjellpulken er et godt valg :-)
 
Fra en av de første turene i pulk da lillegutt var nesten 7 mnd.
Man får kjøpt babysete til Nordic Cab'en som passer for de aller minste og han hadde da god støtte siden han ikke satt selv enda.

En fornøyd gutt på tur titter ut på fine naturen


Nordic Cab er også fin å trille med, vi bytter da ut skiene med hjul :-)

3 kommentarer:

 1. Kjempe fine bilder, den Nordic Cab'en så veldig kjekk ut :-)
  Mvh
  Line

  SvarSlett
 2. Hei,
  jeg synes at Nordic Cab virker som et godt alternativ til den klassiske Fjellpulken uten ski.
  Men, jeg er litt skeptisk, og lurer på om dere har noen gode råd:
  1. Hvordan takler denne pulken ulendt terreng, med små humper, løssnø, og å bli dratt i skråninger. Jeg kommer til å bruke den mer i upreparert terreng enn i langrennsløyper.
  2. Den ser litt kort ut. Er det fullverdig liggestilling til barnet?

  Forøvrig en fin blogg!

  Hilsen Tore

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tore, beklager sent svar, så ikke kommentaren din før nå.
   1. Vi har ikke brukt den så veldig mye utenfor preparerte løyper, men litt har vi jo og inntrykket vårt er at den takler det veldig bra. Skiene på Nordic Cab'en er ganske breie og flyter lett oppå snøen og den er stabil og takler mange typer forhold.
   2. Angående lengde har jeg ikke opplevd det som noe problem, men større barn kan nok ikke strekke beina helt ut. Men jeg har aldri opplevd det som en utfordring, vi bruker som regel å ha ryggen litt opp og da sitter han på sete med beina litt bøyd. Storebror har aldri klaget og sover veldig bra i den.
   Går du på Nordic Cab sin nettside vil du finne mange erfaringer som folk har beskrevet med pulken, der vil du se at den kan brukes på så mange måter :-)
   Mvh
   Monica

   Slett