lørdag 26. januar 2013

Herlige Nordmarka ♥ Skitur Sørlietangen - Gørja

Fridag uten noen planer, alle friske, -4 grader og nysnø. Vi var ikke i tvil hva vi ville bruke dagen til når vi sto opp i dag - gå på ski :-)

Lillegutt var ganske så klar for å ta seg en liten lur så han krøp veldig ivrig opp i Nordic Cab'en. Vi startet skituren fra Sørlietangen mot ørfiske. Det snødde lett og forholdene i ski løypa var veldig gode. Fra Sørlie til ørfiske stiger vi nesten 140 høydemeter på 2,5 km så det går jevnt og trutt oppover... På ørfiske gikk vi over isen og fortsetter inn i tett skog forbi husmannsplassen Fredrikstad. Derifra fortsatte vi i småkuppert terreng til Fløyta. Fra Fløyta fortsetter vi oppover på skogsbilvei fram til vi tar inn i scooterløypene ned mot Aurtjern og Kalvsjøen og så til Store Gørja hvor vi i nordenden har Gørjahytta. Der vekket vi lillegutt for da passet det veldig bra med lunsj :-)

Gørjahytta er en koselig tømmerhytte fra 1929 som lenge tjente som husvære for skogsarbeidere mens det i dag er det serveringssted for sultne skigåere. Vi kjøpte oss toddy, pølse i lompe og rømme vafler til dessert. De vaflene var knall gode! Anbefaler å ta en stopp der, koselig hytte uten strøm så vaflene er vist stekt på vedovn. Hyggelige folk som jobbet der også, og jeg fikk plaster til gnagsårene mine noe som var veldig kjekt så ble ikke hjemturen så smertefull.. Lillegutt koste seg også på Gørjahytta, var så mye spennende som hang på veggene (et rådyrhode blant annet) så han pekte og pratet i vei om det han så til alle som var der hehe.

Hjemturen gikk mye raskere for da hadde vi mest nedoverbakker :-) Lillegutt fikk gå litt på ski også, koste seg veldig og ble litt irritert på mamma når han måtte tilbake i Nordic Cab'en siste stykket men da begynnte det å bli mørkt og mamma litt kald.... Men det er ikke mye klaging på den gutten nei, han koser seg veldig på tur det er sikkert :-)

På vei opp til ørfiske

Fin vinterdag med smale koselige løyper og liten gutt som koste seg på tur

På vei over ørfiskevannet

Ved husmannsplassen Fredrikstad møtte vi på sporleggeren og fikk nye spor å gå i et stykke :-)

Gørjahytta - kjempe koselig tømmerhytte og verdt å ta turen innom for å smake rømme vaflene

 
Kjekt å få gå litt selv også :-)

Har jeg sagt jeg ♥ vinteren?


2 kommentarer:

  1. Ser ut som de har hatt ein herleg dag på ski :) Blir ikkje mykje av den aktiviteten her ute ved kysten,skjelden snøen ligg så lenge at ein rekk ta dei fram....Men veldig kjekt når det skjer då :)
    Fin søndag til deg :)

    SvarSlett
  2. Herlig:)) Finnes det noe bedre en å komme hjem å sitte god og fornøyd i sofaen etter en dag ute:)))

    Det er så utrolig godt:)) Ønsker dere en fin turhelg:)))

    SvarSlett