lørdag 30. mars 2013

Farstadstranda

Vest mot havet i Frœna kommune, mellom Bud og Atlanterhavsveien ligger det lille stedet Farstad. Der er det en kjempefin strand - Farstadstranda! Det er gruset kyststi fra Farstadstanden ut til Nordneset Fyr og videre til Julshamna som er en tidligere handelshavn. Langs stien finner du infoskilt som forteller om natur, flora og histore fra området. Turen er veldig barnevennlig og det går fint å trille barnevogn eller sykle på grusstien.

Vi var absolutt ikke de eneste som hadde tatt turen dit på langfredag i påsken... Men det forstår jeg så godt for det var en fantastisk fin dag med knall sol og så å si helt vindstille. Lillegutt var litt sliten på starten av turen så da koste han seg på ryggen min, men etter en liten hvil så kviknet han til og ville gå selv. Med på turen var også ei lita jente som akkurat har fylt 2 år, og også hun syntes det var gøy å gå en del selv. Flinke var alle barna som var med ♥ Selvfølgelig er det en del som skal studeres underveis, men vi hadde hele dagen på oss og ungene hadde derfor god tid til å titte. På Nordneset fyr begynnte ungene å bli veldig sultne så da fant vi oss et egnet sted hvor vi grillet fiskeburger, noe som virkelig falt i smak hos de små. Tilbake på Farstadstranden fikk ungene leke litt på stranden, og forståelig nok ble det litt protester når vi måtte dra men desverre så har alle turer sin slutt....

Nok et turmål jeg virkelig anbefaler!

Ut på tur aldri sur
Fortsatt en del snø i området

Blid gutt på tur

Straks oppe på Nordneset Fyr, Tante Sofies tårn som lillegutt kalte det :-)
Gutta nyter den kjempe fine utsikten fra fyret
På vei ned fra fyret

Gutta på en liten utforsker tur

Lunsj må man ha! Mens far fikser grillen og tar livet med ro venter lillegutt på maten...

Lillegutt liker å klatre litt, kjekt med utfordringer


Lillegutt og søskenbarnet nyter utsikten mot havet

Plask plask, kjempe kjekt å få lov å søle litt

Gøy å leke på stranden


9 kommentarer:

 1. Åhhh dette var virkelig flotte turbilder! Ble nesten aldri ferdig å se på dem! Så mye spennende å se....og fiskeburgerene så kjempegode ut!

  Dere må kose dere forsatt i påsken:)))

  SvarSlett
 2. Nydelige turbilder. Har dessverre ikke vært innom bloggen på ei stund, så såg ikke spm ditt før nå. Trenger ikke truger for å gå hvarken på Skoften eller Lågheia nå. Fine stier.
  Kjøpte dere helt ny kajakk eller kjøpte dere brukt?

  Mvh Elisabeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar, vi rakk desverre ikke gå opp på Skoften eller Lågheia i påsken, får ta en tur dit neste gang vi er der :-) Ally kanoen kjøpte vi brukt på finn.no. Fikk den da til under halve prisen og den er like fin som ny dvs ingen rifter :-) Gleder oss masse til å få prøvd den!

   Slett
 3. Kano selvfølgelig...

  Elisabeth

  SvarSlett
 4. Så fin tur de har vert på,nydelige tubilder!:)

  SvarSlett
 5. så fine bilder, og for et herlig sted det ser ut til å være..hvordan er sommeren der, mye mennesker? kunne tenkt meg en telte/badetur med ungene på et sånt sted, rene paradis;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Kjersti. En fantastisk fin stand ja! Stranden er veldig populær på fine sommerdager har jeg hørt så må nok regne med at det er litt folk der... Kommer desverre ikke inn på den fine bloggen din lenger, er den stengt? Ha en fin dag :-)

   Slett
 6. mulig vi tar turen en gang;)det så jo så fantastisk ut;) fant ut jeg måtte avslutte bloggen desverre, med prioritering av tiden med to barn, aktiviteter og familieliv, samt at jeg tar en hel masse bilder som skal inn i fotobok og en familieblogg for nærmeste familie, som bor et stykke unna og gjerne vil følge ungene har jeg rett og slett ikke tid:/

  SvarSlett
  Svar
  1. Så synd du måtte avslutte bloggen, men full forståelse for prioriteringen. Du får fortelle om du tar turen innom Farstadstranden engang da :-))

   Slett