mandag 19. august 2013

Den lange dørstokkmila...

Også lillegutt er innimellom rammet av den lange dørstokkmila. Han var ikke spesielt ivrig når mamma og pappa ville ha han med ut på tur i skogen på søndag, nei faktisk så ble det både hyling og ville protester før vi endelig kom oss ut av huset... Ute regnet det, formen min var sånn passe og det fristet nesten litt å gå inn igjen men jeg viste at vi trengte litt frisk luft hele gjengen så det var ingen vei tilbake... Og takk og pris for at vi klarte komme oss over dørstokken den dagen, for når vi først var i skogen så koste alle seg veldig :-)

Startet på ryggen til pappa det første stykket, men tok ikke så lang tid før han heller ville gå selv

Humøret på topp igjen :-)

Et bekk er veldig morsom å leke i. Man kan vasse, hoppe, klatre, liksomfiske, lage demning, plukke og kaste steiner. Ja det er bare fantasien (og sikkerheten) som setter grenser... 

Med støvler og regntøy på er det gøy å vasse og klatre litt i bekken

Pappa lager demning 

Og lillegutt var med på å rive den etterpå og så frydefullt på når vannet rant i stri strøm nedover bekken

Den vanlige stiene i nærskogen kjenner lillegutt så godt nå, så da er det mer spennende å gå litt utenfor stiene. Lillegutt fikk gå i forveien, viste vei mellom tette trær, røtter og steiner og storkoste seg. 

Litt vrient å gå innimellom men det er det lillegutt liker så ikke noe klaging på det nei


Er det noe troll under denne brua da tru? 

Tja, vi så ikke noen nå iallefall...

En stokk er ikke bare en stokk altså! Det er nemlig en hai og det er om å komme seg over den i full fart ;-)

Det er gøy å se hvor godt kjent lillegutt har blitt i nærskogen. Denne hula snakket han om lenge før vi så den og løp avgårde på stien for å komme dit fortest mulig. 

Ei hule er spennende å krype inni og klatre oppå, det er bare for oss voksne å ta oss tid til at den utforskes. Man får aldri nok av lek og morro på skogstur!

Å plaske i gjørme det er herlig det! Vi voksne burde også gjøre det oftere ;-)

Siste stykket fikk vi streng beskjed om å holde oss bak så lillegutt kunne vise oss veien hjem

Fortsatt mye bær igjen i skogen. Siden vi allerede har fylt fryseren så nøyde vi oss med å spise litt underveis :-)

Vi var heldig for det regnet ikke mye på turen, men så snart vi kom hjem høljet det ned som bare det... Da var det godt å tenne litt lys og kose oss med nystekte sveler inne. Lillegutt hjalp til på kjøkkenet som vanlig, jeg skal se om jeg kan få lagt ut oppskrift på svelene senere :-) 

8 kommentarer:

 1. For en herlig skogstur da :-) Hva slags regndress har sønnen din her? Den var veldig fin! Bruker du ull under den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Aner faktisk ikke hvilket merke regndressen er, jeg fikk den som vervepremie i F&B tror jeg... Men er veldig fornøyd med den :-) Jeg bruker som regel ull eller evt superundertøy under regntøyet, men når det er så varmt som det var på denne turen så hadde han bare vanlig bomulls genser og en tynn joggebukse under og det gikk veldig fint.

   Slett
  2. Okay :-) Kjempefin var dressen hvertfall. Suger til meg all tips om bekledning, syns det er så vanskelig på denne tiden.. Men alle sier jo at ull puster? Hvorfor blir det da foreksempel for varmt under regndressen da med f.eks ullbody? Hehe, masse klesspørsmål ;-) Lærer vel litt etterhvert som barna blir større :-)
   Ha en fin kveld videre :-)

   Slett
  3. Ull er gull det, og hadde fungert ypperlig på denne turen da ull puster som du sier og barnet holder seg varmt selv om det skulle bli fuktig. Men med en gutt som ikke akkurat var ivrig å dra på tur denne dagen så fikk de klærne han hadde på seg holde, orket ikke styre med klesskift da ;-) Jeg har alltid med ekstra klær i sekken da hvis han skulle bli våt eller kald. Min beste klesanbefaling er flere tynne lag, istedenfor få tykke. Personlig liker jeg starte med litt færre lag og heller kle på han mer underveis om det trengs, for det er absolutt ikke godt for barna å bli alt for varme heller... Jeg har skrevet et tidligere innlegg om bekledning som du kan lese om her: http://markablogg.blogspot.no/2013/04/vinter-bekledning-av-barn.html. Ellers er det som du sier at man lærer underveis for barn er også forskjellige, noen blir fort kalde og andre fort varme... Ha en fin dag du også!

   Slett
 2. Det er av og til verkeleg ei tålmodighetsprøve å kome seg ut av huset, ja! Og det blir ikkje lettare med to små...;) Men vi angrer nesten aldri på at vi har stressa oss ut dørene, for turane blir så og seie alltid kjekke! Kjenner meg godt igjen i at dei små skal gå foran og vise veg! :) Kjekt når dei klarar å gå litt sjølv, samtidig som det er godt å få lov til å sitje litt på ryggen også! Artig å få lov til å vere med på turopplevinga dykkar - mange koselege og flotte bilete!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja det blir spennende tider framover med to barn på tur, krever helt sikkert mer av oss men håper vi får kommet oss en del på turer likevel. Har man lyst nok så får man det som regel til :-) Godt å se at du og andre bloggere som både har to og flere barn likevel kommer seg mye på tur. Men jeg får nok trene litt mer styrke trening for blir nok mer å drasse på hehe!

   Slett
 3. Så koselig tur! Og ja, den dørstokkmila kan faktisk være det tyngste med heile turen.... men har ikkje opplevd enda at tuen har blitt negativ, kun postiv ;) Lilleguutt er en egenrådig og stødig kar, trygg på både seg sjøl og naturen. Leiken gutt, det er sikkert! :))
  Følger spent med når det blir en liten søt til med dere ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har så rett i det med dørstokkmila! Stort sett har han vært veldig enkel å fått med ut, men nå er han 3 år og han har fått veldig sterke meninger om ALT så merker jo at det ikke alltid er like enkelt lenger. Men er jo sunnhetstegn at de vet hva de vil da :-) Ja lillegutt er en leken gutt med utrolig god fantasi og det tar vi med oss på tur også. Og jeg slenger meg gjerne med i leken, så vi høres nok ganske godt der vi går i skogen hehe! Koselig at du følger spent med, er ganske så spent selv på tiden som kommer også... Ha en fin dag!

   Slett