mandag 28. oktober 2013

Trilletur Lillomarka - Sagtomta til Sinober

Ikke langt fra oss ligger Lillomarka. Lillomarka er en del av Oslomarka, beliggende nordøst for Oslo Sentrum og ligger både i Oslo og Nittedal kommune. I helga kjørte vi til Kjul og opp til parkeringen ved Sagtomta. Derifra er det grusvei opp til Sinober hvor målet vårt var Sinober Sportstue som er turisthytte og serveringsted. 

Startet ved parkeringen på Sagtomta, gikk forbi bommen og fulgte skogsbilveien som går jevnt oppover hele veien til Sinober. Det er ca 2,8 km fra Sagtomta til Sinober.

Fine høstfarger i skogen 

Breie grusveier er ikke det mest spennende å gå for storebror men så lenge han kan hoppe av og på søskenbrettet som han vil så er det helt greit :-)

Viste du at ylvis-videoen "The Fox" er spilt inn i Nittedal? 400 meter opp fra parkeringen på Sagtomta ble faktisk skogscenene i musikkvideoen spilt inn!

Storebror var i slag :-)

En kjempestor maurtue må studeres, men ikke så mye som en maur ble observert.

Vel framme på Sinober. Der var det flere dyr som sau, geit, kaniner og høner å se på. 

Sinober Sportstue inntullet i tåke. 

Fra Sinober har du mange alternativer videre i marka, både sommer og vinter. DNT hytta Fjellvang ligger like ved Sinober Sportstue.


Storebror og pappa tar en titt på hønene


Inne på Sinober sportstue koste vi oss med skillingsbolle, vaffel og cola. Luksus :-)


Lillesøster ville også ha mat :-)

Etter en liten melkeskvett sovnet hun så godt igjen, blir trøtt av all friske luften :-)


På vei tilbake til Sagtomta. Storebror tar en liten avstikker fra grusveien for å leke litt, haugen var nemlig en borg og jeg og han var sjørøvere på tokt. Ikke noe å si på fantasien til 3 åringen nei!Tiltross for vafler på Sinober ble det også en matpause på vei tilbake. Blir sulten av å være på tur.

Med masse god mat i magen fikk storebror opp farten ;-)

Lillesøster sov som en stein hele veien ned

Mye å studere langs grusveien også. Huler med troll i (...) og hvor renner vannet?

Storebror fant et fint høstblad til meg :-)


Selv om grusvei ikke er det mest spennende så var det en kjempe fin tur. Å ha et konkret mål som en hytte ga storebror ekstra motivasjon :-) 

2 kommentarer:

  1. Så kos :-) Flaksen som sønnen din har her, er den tuten slik at man må først bite på den, som på camelback fl.? Lurer på å kjøpe slik til mini som snart er 2, tror du det er for tidlig?

    SvarSlett
  2. Det ser flott ut! dit må jeg og Anders ta med Linnea en dag! :-)
    mvh
    Øyvind S.

    SvarSlett