onsdag 8. januar 2014

Trilletur Lillomarka - Ammerud til Lilloseter

Hver onsdag arrangerer DNT Oslo og Omegn trilleturer i Oslo Marka. Da kan foreldre som er hjemme i permisjon møtes til mosjon og sosialt samvær. Denne uken gikk trilleturen fra Ammerud til Lilloseter og jeg og lillesøster slengte oss med. Vi var 7 foreldre med barn og ei turleder som gikk opp mot Lilloseter. For en hyggelig gjeng, veldig glad vi tok turen dit i dag. Samtidig er det en kjempe fin mulighet til å bli bedre kjent med marka. Er du i permisjon og trives i marka anbefaler jeg virkelig å bli med på trilletur med DNT.

Fakta om Lilloseter
Lilloseter er en tradisjonell markastue 360 moh. Selve hytta ligger på en høyde mellom Aurevann og Langevann. Den eies av Oslo Kommune og har tilbydd servering siden 1918. Der kan man få kjøpt vafler og annen god hjemmebakst. Det er bra skilting dit og mange ruter å velge mellom, både til fots, på ski og sykkel. Turveien opp fra Ammerud til Lilloseter er brøytet hele vinteren slik man kan gå på fots eller trilletur dit selv om det er snø. Lillesøster er jo for liten til pulk enda, så da er det topp at man kan komme seg inn i marka likevel. Åpningstidene varierer så det beste er å sjekke på deres nettside - www.lilloseter.no. 

Hvordan komme seg dit?
Populære utfartsteder er Ammerud, Grorud og Nittedal. Fra Ammerud kan man starte ved parkeringsplassen på Lilloseterveien. Da er det 4 km opp til Lilloseter, det er god grusvei til dels mye oppover. Følg skiltet turvei på sørsiden av Breisjøen 1 km frem til veikryss. Ta så til høyre og følg turvei på vestsiden av breisjøen, 1 km til veikryss og videre opp til Lilloseter. Man kan også gå til Lilloseter fra parkeringsplassen til Steinbruvann ved Grorud (9 km t/r). Ei som titta nysgjerrig rundt seg inne på Lilloseter


4 kommentarer:

 1. For et kjekt tiltak for dei som er heime i permisjon! :)) et puff til å komme seg ut også, og bli kjent med andre som e heime ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er både sosialt, hyggelig og man får frisk luft og trim på kjøpet. Genialt :-)

   Slett
 2. Hei.. flott blogg du har.. he lagt meg til som følger og kommer innom igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Evelyn, alltid hyggelig med nye følgere :-)

   Slett