onsdag 26. februar 2014

Timing på tur

Timing er viktig når vi skal på tur med barna, spesielt når de er små. Lillesøster sover to ganger om dagen, og skal vi ut på tur med henne er det greit at det passer i forhold til sovingen. Hun kan nemlig bli ganske så sur om hun ikke får sove når hun er trøtt. Men så var det OL da.... Vi var på vei ut døra, men det var sprint på TV og så utrolig spennende at vi rett og slett ikke klarte dra avgårde som planlagt. Lillesøster kunne sikkert vente litt... Hun var blid gjennom sprinten, men stuptrøtt og ble ikke spesielt fornøyd når vi dro henne ut i bilen. Og i tillegg fikk en trøtt og sur storebror for seg at han ikke ville være med på tur, så vi hadde to gråtende barn i et lydnivå som hørtes for å si det slik... Og selvfølgelig hadde vi glemt maten og kakaoen vår igjen på hytta også! Men vi satte de rolig ned i Nordic Cab'en, for vi regnet med at de roet seg så snart vi startet skituren,. Og det stemte godt, trur ikke vi kom 100 meter engang før lillesøster sovnet og ikke mange minutter etterpå sovnet også sliten storebror. 

Med lite mat i sekken, små surt vær og slitne barn fant vi ut at vi fikk ta en kort tur den dagen.
Vi gikk på ski i en og halv time, og begge ungene sov kjempe godt hele turen. Vel tilbake på hytta koste vi oss med kakaoen og maten vi dro ifra, ungene var blide og utvilte og vi voksne hadde fått dagens trim så det ble da riktig så bra likevel.


Ei som sov utrolig godt og måtte vekkes når turen var over, og en som var blid og fornøyd igjen.

Hyttekos er kjekt det og :-)

2 kommentarer:

  1. Kjenner meg igjen i at vi ikkje alltid har tima det så godt i forhold til ungane sine sovetider. Som regel er vi klar til å dra ut på dør når det er sovetid for minsten, så han sovnar i bilen på veg til turmålet.... Men det var bra de fekk ein fin tur likevel - vil tru ungane søv godt i den vogna, ja. Det såg riktig så deilig ut!

    SvarSlett
  2. Herlege bilete!

    Timing er kjempevanskeleg. Vi driv framleis og prøver oss litt fram, og har enno ikkje greidd å finne optimalt tidspunkt for pulktur enno. Reint sovemessig har vi jo berre babyen å ta hensyn til, men vi er mange som skal ut dørene, og kjem oss som regel ut litt seinare enn planlagt. Det endar vanlegvis med at babyen sovnar i bilen på veg til skiløypene, og berre søv sånn halvvegs på skituren. Vi får fortsette med å prøve oss litt fram, målet er at heile formiddagsluren kan sovast i pulken. :)

    SvarSlett