mandag 24. mars 2014

Trilletur Østmarka - Fra Ellingsrud til Mariholtet

Forrige uke arrangerte DNT Oslo og Omegn trilletur fra Ellingsrud til Mariholtet. Totalt var vi rundt 15 voksne med babyer som møtte opp på Nuggerud parkeringsplass. Derifra er det skogsbilvei hele veien opp tilMariholtet Sportstue. Koselig tur hvor man triller i småkuppert terreng langs Elvåga vassdraget. Lengde er ca 11 km tur/retur.


Det kom litt snø natt til onsdag så plutselig var det litt vinterstemning igjen. Kartet er det DNT som har laget.

Tross sludd og snø tidlig på morgenen var vi altså rundt 15 stk som møtte opp. Noen kjente hverandre fra før, mens noen kom alene. Uansett er det alltid noen å prate med :-)

Vet det kalles trilletur men jeg droppet faktisk vognen og hadde kun med bæreselen da det er den lillesøster trives best i uansett. Jeg synes det er veldig behagelig å bære henne på magen også, dette lover godt for at det kan bli mange skogsturer i Nordmarka så snart snøen forsvinner. Men sekken jeg hadde med var ikke så god å ha på ryggen så på neste tur tar jeg med annen sekk og satser på det blir bedre. 


Vel framme på Mariholtet. På sportstua kan man få kjøpt mye godt å spise og drikke. Hyggelig betjening! Og med små barn er det praktisk at man kan ta en pause inne, hvor barna også fikk mat og ren bleie i varme omgivelser. Det ble plutselig mange barnevogner utenfor sportstua ja!

Utsikten mot Elvåga fra Markastua

Lillesøster var litt sliten og trøtt så hun orket ikke være så lenge inne i hytta. Men hun roet seg så snart hun kom i bæreselen, og sovnet med engang vi gikk nedover mot Ellingsrud igjen.  

Fra Mariholtet Sportstue har man mange turmuligheter både sommer og vinter. 

Dette trollet møter du på nesten helt nede ved parkeringsplassen.

Lillesøster blid og fornøyd etter en god hvil på mammas mage. Alltid godt med frisk luft!

2 kommentarer:

  1. For et flott tltak å arrangere sånne felles trilleturer! :)) kkje alle som har noen som har permisjon samtidig, og er et sosialt tiltak for å få trilla ilag med andre. Søte lille prinsessa har det virkelig godt på tur! :))

    SvarSlett
  2. Så fint turforslag. Den bæreselen så kjekk ut, men blir det ikke tungt å bære på magen på såpass lang tur?

    SvarSlett