mandag 28. april 2014

Skogstur med nærkontakt buorm og ender

 
Det er luksus å ha permisjon i dette fine vårværet og vi koser oss masse ute. Dette er fra en tur med barselgruppa forrige uke. Jeg hadde ikke med vogn med hadde lillesøster i bæreselen hele turen.

Veldig fint ved Høldippelen

Drev akkurat å fortalte turfølget at vi traff på orm her for noen dager siden da jeg så en kjempe klynge med buorm i grøfta. De ble redde når vi kom så de krøp litt lenger opp. Var minst ti stykker i klynge, men det krøp masse orm ved siden av også. Blir helt fascinert jeg, aldri sett så mange orm samlet i klynge før! 

Vi sto en stund å studerte ormene. Jeg ble veldig overrasket over hvor godt de tar seg fram. De krøp oppover trærne og på berget innimellom sprekker. Hmm, må nok passe litt bedre på storebror når han klatrer framover... Nå er ikke buormen giftig, men har hørt at det også er mye hoggorm å se i år så greit å være litt ekstra observant. 

En av buormene som koser seg i sola og nyter varmen fra steinen. De kan bli opptil en meter lang og er den lengste av ormene i Norge. Den gjenkjennes lett ved de gule flekkene i nakken. Den er flink å svømme og liker seg godt ved vann. Den er ikke giftig, men kan bite selv om det er sjeldent.  

Fortsatt litt snø igjen i marka ved oss.

Lillesøster syntes det var godt å komme seg en tur ned på bakken og se seg rundt i denne fine verden. Så mye rart å se på jo!
  
Koser seg med lekene sine. Jerven duken har jeg alltid med på tur, den er så fin å legge lillesøster på men kan også brukes til å søke ly eller amme i om det er surt ute.

Vi vet å kose oss på tur! Hjemmebakte rundtstykker med spekeskinke, sjokolademuffins og jordbær smakte veldig godt.
  
Endene ved Høldippelen er veldig tamme og kom helt bort til lillesøster. Hun ble skikkelig glad, lo og sparka ivrig med beina. Hun er ikke store jenta med jeg ser hun stortrives ute.

Dette var noen spennende skapninger syntes lillesøster.

Det er herlig å være på tur og være i kontakt med dyr. Selv om ormer er litt ekle så er de en del av naturen og ganske så fascinerende å studere. Men det greit å ha respekt for de og spesielt passe godt på barna så de ikke blir bitt. Stort sett så er de reddere enn oss og gjemmer seg når de hører vi kommer.


1 kommentar:

  1. Orm er fasinerendes, samtidig som man grøsser litt. Litt sagnomsuste dyr dette, og dei fleste får en viss panikk ved synet av en. Dokke traff virkelig mange! At dei var så gode til å klatre, var ikkje kjekt :( passe på lillemann når han klatrer.

    SvarSlett