tirsdag 8. juli 2014

Aktivitet på tur - Fargejakt i skogen

Inspirert av Småbarnsforeldre prøvde vi ut fargejakt på en tur for noen uker siden. Du trenger da en melkekartong, pensel og maling. La gjerne barna delta på å male gropene i ulike farger, og gå så ut i skogen å se etter ting med samme farge. Det er om å fylle alle hullene og kanskje vanker det en liten premie til de som deltar også. 

Dette ville storebror gjerne være med på og fant fort noe gult. 

Hmm, hvilken farge skal jeg lete etter nå da tru?
  
Lillesøster fulgte med fra bæreselen, og storebror var ivrig på å fylle kartongen.
  
Vi hadde invitert med oss venner på turen, jo flere jo mer gøy er det :)

Noen farger er lette å finne, mens noen måtte vi lete ganske godt etter.   


Hva har du i kartongen din da?

Se her a mamma!


Etterhvert var det greit med en pause, så vi la bort kartongene og konsentrerte oss om å gå. Været var nydelig, så målet var et lite badevann i nærheten. 
  
Var ikke bare vi som var ute i marka på en slik fin dag...

Storebror storkoste seg med å vasse, og lillesøster trivdes best i solteltet sitt. Deilig med en pause i fine været, og det gjorde godt med en matbit. 

På vei hjemover igjen. Storebror slet med å holde følge med de andre barna, så ble glad når han fikk gå først et stykke.

 På vei hjem la vi bort fargejakten og barna koste seg med premien til alle som deltok. Det var en liten boks med seigmenn og marchmellows som gikk ned på høykant. 

Fargejakt var en morsom aktivitet. Den er lett for små barn å være med på, og gjør at de får litt annet å tenke på enn bare gåingen når man er på tur. Helt sikkert noe vi prøver igjen engang :)

3 kommentarer:

  1. Så gøy det så ut, takk som deler for dette skal vi prøve ut på tur. Fine bilder du tar!

    SvarSlett
  2. fargejakt var ikkje så dumt :-D kanskje får prøve på lillemann neste år. Får notere meg ideen i boka mi, og prøve å huske å kikke i boka :-S Kjekt å sjå kor fort storebror veks, lillesøster også. Virker som en evighet siden eg traff dokke når eg ser kor store dei har blitt!

    SvarSlett
  3. Herleg innlegg! Fargejakt er veldig kjekt. :) Det ser ut som storebror hadde det veldig moro!

    SvarSlett