fredag 22. mai 2015

Vår og telttur med barna

Vår, alle i familien var friske og værmeldingen så bra ut - jammen på tide å komme seg på telttur. Begynner å bli en stund siden hele familien har teltet sammen så vi gledet oss veldig. Vi valgte å telte i nærmiljøet vårt, vi har trossalt fine marka rett i nærheten av der vi bor. 

Vi pakket Nordic Cab'en full med utstyr og i tillegg hadde mannen en 40 liters dagstursekk på ryggen. Da fikk vi med alt vi trengte og litt til. Genialt når man kan bruke Nordic Cab'en, for den rommer mye og vekten merkes ikke så godt når man drar den etter seg på denne måten. Storebror gikk selv og hadde liten sekk på ryggen med noen bamser, ekstra skift og litt snacks. Og jeg bar en 12 kilos blidfis på ryggen. 

Nordic Cab'en kan brukes til så mye og brukes ofte. Den kan brukes til å frakte utstyr, trille barn, joggevogn, som pulk på vinteren og som sykkelvogn. 

Lillesøster koste seg på ryggen min og storebror var veldig flink til å gå selv. Men klart det tar litt tid, er jo litt som skal utforskes på veien også. 

Lillesøster ville strekke litt på beina, så da ble det litt hvitveis plukking og en liten matbit. Herlig å se hvordan søskene koser seg sammen på tur.

Gøy å balansere over bekken.

Litt kuppert terreng det siste stykket til der vi skulle slå leir men jammen fikset Nordic Cab'en det også. Og mannen, må få litt skryt han også!

Lillesøster var litt sutrete med engang vi ankom leirplassen men fikk en kopp med litt snacks og en bøtte til å putte kongler i og da steg humøret betraktelig. 

Når teltet var satt opp var barna raske til å gå inn for å ta en titt. Livet er herlig kom det klart fra storebror :)

Etter teltet kom opp begynnte vi med middagslagingen. På menyen denne gangen var det Taco Tubbs med salatblanding, ost, rømme og nachos. Veldig raskt å lage, noe som passet fint da vi merket ungene begynnte bli ganske sultne. 

Fornøyde unger spiste godt. De koste seg i Gapahuken som vi også hadde med. Gapahuken er kjekk som ekstra oppholdsplass for barna og gjør også at det blir mindre løping inn og ut av teltet på dagtid.

Etter middagen hadde sunket litt dro vi ut på en liten oppdagelsestur. 

Kjekt å klatre i trær og lillesøster ville også prøve. 

Da vi var tilbake til leiren var det tid for kveldsmat. Varm suppe og havregrøt smakte godt. 

Og etter kveldsmaten koste vi oss med popcorn. Nam Nam!

Det fine med å være på tur er at vi har så god tid til hverandre, det er ikke så mye som forstyrrer oss ute i skogen.

To ivrige barn som krøp oppi soveposen. Lillesøster var i skikkelig tullehumør men holdt seg i soveposen helt til hun sovnet. Det tok litt tid før hun sovnet da, ble ett par timer over vanlig leggetid.  Vi voksne la oss samtidig med barna denne gangen, var ganske kjølig ute og av erfaring vet vi at det er lurt å ikke legge seg så sent da det som regel blir tidlig morgen når man sover i telt med barna. 

Ungene sov hele natten uten å våkne en eneste gang. Jeg sov også veldig godt men våkner automatisk noen ganger i løpet av natten hvor jeg sjekker om barna har det bra og er passe varme. Litt over seks våknet lillesøster med det største smilet, herlig! 

Våkner en unge så våker den andre, slik er det i et lite telt. Men humøret var på topp og ungene herjet rundt og hadde det veldig gøy. Det var ganske kjølig ute så vi tok på litt tykkere ull og holdt oss i teltet et par timer før vi orket gå ut.

Nydelig morgen i skogen den grønne!

Sola skinte men kjølig var det. Godt med varm mat og drikke til frokost. På menyen sto havregrøt, grønnsakssuppe og pølser. 

 
En super måte å få opp varmen på en kjølig morgen er å løpe etter såpebobler.

Ikke lett å fange såpeboblene som blåste ganske fort i vinden.

Sliten storebror la seg ned i soveposen for å slappe av litt, det tar på å bli vekket så tidlig om morgenen. Lillesøster begynnte også å bli trøtt men fant ikke helt roen i gapahuken og begynnte bli litt sutrete.

I Ergobabyen trives lillesøster så da fant jeg det enklest å ta henne i den. Hun sovnet fort på magen min og jeg fikk gått meg en tur i vakre marka.
  
Etter en liten time gikk jeg tilbake til teltplassen, det begynnte å bli tungt og varmt å ha henne på magen. La lillesøster over i hengekøya men hun våknet etter ganske kort tid. Den lille luren hjalp veldig på formen og hun var så fornøyd.

Pappa hadde pakket ned telt og det meste av utstyret mens vi jentene var borte og storebror hadde fått slappet litt av. Men nå var tydeligvis energien tilbake og storebror og pappa hærjet rundt. 

Så var det bare å sette kursen hjemover igjen. 

Vårsola varmet mer og mer utover dagen, deilig. Storebror koste seg med gå selv, hjelper at det bare var nedoverbakker omtrent hele hjemturen.


Førstemann til mamma får en kos!

Kaste steiner i vannet er alltid gøy.

Det var ikke lange turen. Men siden det begynner å bli noen måneder siden siste telttur med barna var det greit med en rolig start. Ungene storkoste seg og det er det viktigste. Vi skapte minner. Brukte tiden på hverandre. Og vi er enig i at dette må vi snart gjøre igjen  ♥  

11 kommentarer:

 1. Herlig, herlig herlig! <3 Ingen problem med å sjå at dei to små koste seg på tur :-) Praktisk med den Nordic caben, får med en heil masse utstyr på den måten. Og enig med deg om at når man er ute på tur på den måten der, så får man meir tid til kvarandre, pga lite fortyrrende element. Litt meir styr å ha med små barn på tur, men man får så masse igjen for det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Trude. Ja man får virkelig mye igjen med å ta med barna på tur :) Nordic Caben er veldig praktisk ja, for oss har den vært en nødvendighet rett og sett ;)

   Slett
 2. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

  SvarSlett
 3. Jippi, endelig et nytt innlegg! Oppdaget bloggen din i vinter og var redd du hadde sluttet å blogge, så jeg ble veldig glad i dag da jeg gikk inn for å lete etter tips til telttur med barn og så et nytt innlegg!
  Litt moro at innlegget handlet om akkurat det jeg var ute etter også ;-) Samboeren skal på telttur med 2-åringen vår for første gang og jeg har fått i oppdrag å pakke for dem. Mener å huske at jeg har sett en pakkeliste i et av innleggene dine...
  Takk for en inspirerende og nyttig blogg! Bruker den ofte som oppslagsverk både når det gjelder oppskrifter på turmat og turforslag. Bor i Lillestrøm så turene både i Oslo og Nittedal passer perfekt for oss :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Emma. Tusen hjertelig takk for så hyggelige ord. Kjekt å høre at innlegget mitt gjorde nytte for andre. Om du ikke allerede har funnet pakklisten igjen så ligger den her: http://markablogg.blogspot.no/2014/06/pakkliste-for-telttur-med-2-barn-pa.html. Så koselig at 2 åringen skal på telttur for første gang, masse lykke til, håper de får en kjempe fin tur og skaper minner for resten av livet. Det som er så fint ute er at man har så god tid til hverandre. ingen huslige plikter som forstyrrer. Jeg hører gjerne mer om hvordan turen deres ble :)

   Slett
  2. Teltturen var en suksess! Lillemann kosa seg masse, klatret i trær, lekte med de andre barna som var med og sov hele natten igjennom. Begge gutta var storfornøyd og vil gjerne gjenta turen, så til bursdagen sin fikk far sovepose, pute, sengetøy og liggeunderlag. Neste gang håper jeg at jeg også får være med gutta på tur ;-)
   I sommer har vi vært på Beitostølen og gått turer i Jotunheimen. Lillemann har både gått selv og sittet i bæremeis. Høydepunktet for oss alle var Bitihorn - 1607 Moh. Neste sommer har vi forhåpentligvis med oss en liten bror i en babybjörn på magen også og håper på mange flotte turer i skog og fjell :-)
   Håper dere har hatt en fin sommer!
   Gleder meg til å lese nye innlegg fremover :-)

   Slett
  3. Oi, dette innlegget har gått meg hus forbi... Så utrolig koselig å høre om turen Emma! Takk for du deler :) Høres ut som dere har hatt en topp sommer med mange flotte turopplevelser. Og gratulerer såååå mye med baby i magen, så herlig med enda flere å dele turgleden med :) Når er termin?
   Ha en fin fin høst.

   Slett
 4. Hei igjen! Sommeren var virkelig topp ja. Har blitt noen turer i høst også, men nå har dessverre bekkenløsning satt en stopper for gåturer for min del :-( Termin er 2.januar så får bare holde ut litt til og så får vi ta opp igjen turaktivitetene til våren :-) Om kort tid flytter vi til Fetsund og da får vi masse fine turmål rett utenfor døren. Gleder oss til å utforske skog, vann og mange nye fine plasser :-)
  Ønsker dere en fortsatt fin høst. Gleder meg til nye, inspirerende innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjedelig med bekkenløsning... Er nok best å ta det med ro da ja, og heller glede seg til permisjonstiden :-) Kjempe fint på Fetsund da. Vært på tur der flere ganger og også startet padleturer derifra ut i fine Øyeren. Mange fine turmuligheter så det blir nok bra kan jeg tenke meg. Masse lykke til framover, dere har en spennende tid i møte. Fikk meg til å tenke på hvor herlig det var med permisjon og turer i skogen med lillesøster hengende på magen min i bæreselen. Fantastisk tid som gikk så utrolig fort... Det kan være travelt med to unger og da var slike rolige turer i skogen en herlig avkobling.

   Jeg er litt dårlig til å skrive innlegg om dagen, tid foran pc'n er ganske nedprioritert.... Har et håp om å gjennoppta bloggingen etterhvert, vi får se om jeg klarer få tiden til å strekke til. Jeg oppdaterer jevnlig på Instagram da, ikke fult så tidkrevende :-)

   Fortsatt fin høst til deg også og igjen masse masse lykke til framover :-)

   Slett