mandag 23. mai 2016

Mor og sønn på telttur i Nordmarka

Det er veldig kjekt når hele familien er på telttur. Men som jeg har nevnt tidligere så er det ikke alltid det passer for hele familien å dra på overnattingstur. Da er det kjekt at jeg og storebror kan ta oss en natt ute likevel. Kjær kvalitetstid for mor og sønn.

I pinsehelga tok jeg og storebror en natt ute. Det ble kveld før vi kom oss avgårde på tur da vi hadde vært bortreist pga konfirmasjon dagen før. Denne gangen valgte vi å ha med oss telt. Det blåste litt kaldt så da er telt litt mer behagelig enn hengekøyene. Greit med variasjon også.

Med godt mot satte vi avgårde. Siden det var pinse og snart 17 mai var flagget med.

En ivrig gutt på tur. Måtte utforske en del underveis også selvfølgelig, slik som froskeeggene i en liten dam.

Nydelig kveld selv om det blåste litt kaldt. Storebror sjekker vanntemperaturen. 

Plutselig en som kom på at han var litt sliten. Er tross alt kveld og vært en lang dag.

Men humøret skiftet fort. Plutselig var vi drager og han fløy oppover bakken i full fart.


Hadde det veldig gøy der vi "fløy" oppover bakken og jaget hverandre.

Har slitt med veldig tung sekk og vonde skuldre de siste gangene jeg og storebror har sovet ute. Mye å dra på når man er en voksen og et barn hvor jeg må bære det meste. Men denne gangen passet jeg på å ikke pakke for tungt. I tillegg var jeg nøye med plasseringen av utstyret i sekken. Så da gikk det mye bedre :-)

Storebror måtte selvfølgelig klatre litt. Mens mamma er litt utålmodig og har lyst å komme fram til teltplassen før det blir alt for sent...

Ikke langt igjen. Vakkert lys i skogen når solen skinner gjennom trærne.

Grønt og skjønt. Marka er en nydelig plass å være.

Storebror hjelper meg med stengene til teltet og sette i pluggene. Passer på å involvere han mest mulig i oppsett av leiren. Barn vokser på ansvar og det er også veldig kjekt for meg med hjelp.

Teltet oppe, flagget på plass og storebror er inne og sjekker om alt er ok. 

Storebror har fått seg nye tursko. Lette og veldig gode å gå i. Vanntett og pustende. Veldig fornøyd med de, passer bra for en aktiv turgutt. 

Så er det å få alt utstyret inn i teltet, Storebror bærer inn liggeunderlag og soveposer. 

Storebror løper rundt og leker. Skogen er den beste lekeplassen!

Selv om det er litt småkjølig er våren er en herlig tid å sove ute på. Lite insekter og masse fuglekvitter. 

Tok med oss vårt minste telt denne gang, Helsport Rondane. Lett og lite telt, kjekt når man må tenke på vekt.

Etter en lesestund sovnet storebror veldig raskt. Jeg syntes også det var deilig å legge meg tidlig så ble ikke så sent før jeg også krøp ned i soveposen og lukket øynene. 


Storebror våknet i syvtiden av at han måtte tisse, men krøp ned i soveposen etterpå og sovnet igjen. Han sov helt til klokken kvart på ti, da vekket jeg en blid gutt. Han sover aldri så lenge hjemme så frisk kald luft gjør tydeligvis underverker for søvnen :-)

Til frokost ble det tomatsuppe, polarbrød og stekt bacon. En skikkelig luksus frokost syntes storebror som spiste veldig godt. 

Blir sulten av frisk luft.

I tolvtiden kom mannen og lillesøster på visitt. Veldig hyggelig! Ei kjempe blid lillesøster peilet seg rett inn på teltet, det måtte utforskes. 

Storebror viser lillesøster hvor han sov 

Glad jente, telt er stas.

En liten lesestund før de gikk ut så vi kunne pakke sammen teltet. 
  
Dagen før 17 mai og lillesøster øver seg på nasjonalsangen. Hipp Hipp Hurra!

Etter pakket sammen telt og utstyr startet vi på hjemturen. Sendte ungene litt i forveien og storebror veiledet lillesøster hvor hun måtte gå i skogen. Herlig høre på hvordan de pratet og koste seg der de gikk.

Lillesøster startet med å gå selv men mannen hadde med Nordic Cab'en som hun kunne sitte i ved behov. Den ville også storebror en tur oppi og lillesøster syntes det var stas med selskap.

En liten pause ved Høldippelen. Lillesøster var i kjempe humør og løp rundt og koste seg. 

Man trenger ikke gjøre det komplisert for å dra på telttur. Ved å ha utstyret lett tilgjengelig bruker jeg ikke lang tid på å pakke. Greit å ha pakkliste man går over før turen, da er det lettere huske alt man trenger. Man trenger heller ikke dra så langt om man ikke har mye tid til rådighet, bruk nærmiljøet så blir terskelen for å komme seg ut enda mindre. 

Aldri teltet med barn før? Her er et innlegg hvor vi deler våre erfaringer og hva som er greit å tenke på. 


4 kommentarer:

 1. Hei. Fin blogg og fine turer dere er ute på. Guttungen og jeg har også vært litt på tur og frem til nå har han sovet i Fjellpulken sin pulkpose. Men det er vel på tide at han får seg en sovepose. Hvilken sovepose bruker dere til barna? Har lurt på Helsport Alta Junior, men lurer på om det er litt too much?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord :-) Storebror har Ajungilak Little Mammut. Den er liten og lett (850 gram) og kan justeres i to lengder dvs 105 cm eller 140 cm. Den har holdt storebror god og varm i opptil seks minus (ikke prøvd kaldere) selv om det egentlig er en tresesongers pose. Den kan også vaskes i 60 grader, en kjempe fordel. Veldig fornøyd med soveposen :-) Så om ikke gutten din er for lang så anbefaler jeg den virkelig. Dessverre ikke noen erfaring med Helsport Alta Junior.
   Mvh
   Monica

   Slett
 2. Takk for svar. Tror jammen det blir en tilsvarende sovepose for oss storebror, 4 år, her også. Lillesøster, 2 år, må jo også få lov til å være med på tur snart så da får hun sove i pulkposen. :-)
  Det er moro og følge dere på deres fine turer i skog og mark. Her hiver vi telt, soveposer og stormkjøkken i skiboksen når vi skal Norge rundt i sommer. Det blir stas! ��
  Kos dere med fine turer i sommer

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Pål Christian! Høres ut som en kjempe fin ferie dere skal på. Norge er det beste landet å være i på sommeren spør du meg, vi har jo så mange fine turmuligheter. Håper dere får mange fine netter i telt. Blir Norgesferie og litt telting på oss mesteparten av ferien også, foruten en liten tur til Island... Riktig god sommer :-)

   Slett