mandag 15. august 2016

Kanotur med barn i Østmarka - Svartoren

Svartoren er et smalt idyllisk vann i Østmarka. Det ligger akkurat i grensen mellom Ski og Enebakk. Vannet er kun 2,5 km langt, men kjempe fin for kortere padleturer. 

Svartoren ligger lett tilgjengelig for padling da man kan parkere rett ved vannet på sørsiden. Praktisk når man har med seg barn. Vannet er smalt så veldig barnevennlig.

Storebror har fått seg egen kajakk til bursdagen sin så han hadde med den. Og så satt vi voksne og lillesøster i Ally kanoen. 

Stolt gutt i sin egen kajakk. Første gang prøver den på tur.

Det er mye fin natur å se på underveis så ingen grunn til å ha det travelt når man padler.

Når storebror ble sliten av å padle så festet vi et tau til kajakken hans og dro han bak oss. 

Nydelige omgivelser og alle koste seg.

Underveis padler man forbi denne morsomme flåten. Den brukes av turfolk for å krysse vannet. Den måtte vi selvfølge utforske. 
  
Lillesøster syntes det var godt å løpe litt rundt etter sittet stille i kanoen

Lunsjtid. Wrap med stekt laks, rømme og salat smakte godt for både voksne og barn.

  
Etter lunsj padlet ville storebror padle seg en liten utforsker tur langs øya vi var på.

Storebror manøvrerer seg inntil flåten. Den måtte studeres mer. Han tok seg også et lite bad fra flåta tøffingen.

Lillesøster var mest opptatt av all den gode blåbæra :)

En som trivdes med å padle rundt på egenhånd. Mannen var selvfølgelig i nærheten langs land og parat til å hoppe uti dersom det skulle være noe. Men storebror hadde på seg vest, vannet var helt stille og hadde akseptabel badetemperatur.  Dessuten er guttungen veldig trygg på vann så han ville nok neppe blitt så bekymret om han skulle ramle uti. 

Mannen trengte ikke bade, gutten har full kontroll og padler inn ved siden av kanoen vår.

Nydelig natur!

Etter en lengre pause var vi klare for å padle videre til enden av vannet. 

Storebror syntes det var kjekt å kunne utforske på egenhånd

Hit men ikke lenger... 

Lillesøster koste seg i kanoen

Fint å ha tau så man kan taue kajakken til storebror når han er sliten.


Fint å hoppi uti fra kajakken når man er varm og trenger et bad. Ble ikke så lange badet da, da vannet var litt kjølig i forhold til hva han er vant med. Men gøy var det! Også fint å få trent på det å komme seg oppi kajakken igjen om han engang skulle være uheldig å ramle uti. Men kajakken er utrolig stabil så skal litt til for at unga faller uti vannet.

Det er ikke så mange rutevalg på Svartoren så vi padlet tilbake sammen veien som vi kom. Lillesøster på 2 år studerer helt oppslukt livet langs og i vannet. 

Vi stortrives med å ta barna med på kanotur. Det er praktisk da vi får med oss mye mer enn om vi er på fottur i marka. Ungene trives også veldig godt i kanoen. Vi legger alltid opp til flere stopp underveis og minst et lengre hvor barna får løpt fra seg. 

I enden av Svartoren er det forøvrig en bålplass. Ikke langt fra bålplassen går stien mellom Tømmeråsen og Skjellbreia. Har du tid så er utsikten fra toppen av Tømmeråsen veldig fin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar