tirsdag 26. september 2017

Turmat på primus - Pasta med spekeskinke og kantareller

Dette er turmat som passer bra på denne tiden av året hvor det er mye sopp å finne i marka. Jeg brukte kantarell i retten denne gangen, men man kan helt sikkert bruke annen skogssopp man liker også. Jeg har lagd retten på "øyemål" så mengdene jeg oppgir er sånn ca. Tilpass gjerne retten etter din smak. 

For to voksne trenger du ca:

-  1 pakke fersk pasta
- 1 liten pakke spekeskinke
- 2-3 never kantareller
- 1/2 paprika
- 1/2 rødløk
-   Frisk persille
- Creme Fraiche
- Salt og pepper, evt litt hvitløk

Slik gjør du det:
Kok pastaen til den blir al dente, hell ut vannet og sett den til sides.
Ha så soppen i en tørr panne og la den ligge til den slipper kraft. La kraften fordampe. Når soppen har kokt tørr, tilsett smør, salt og pepper. Tilsett så strimlet spekeskinke, rødløk og paprika. Bland med pastaen. Rør inn creme fraiche til slutt og la det putre et par minutter. Smak til med salt og pepper og strø på frisk persille.
Server gjerne med fersk pannebrød!

Lurt å lage pannebrødet først og så legge det til sides under klede eller lokk mens du lager pastarett. Pannebrødet laget jeg av vanlig pinnebrøddeig. Men denne gangen byttet jeg ut halvparten av melet med grovt mel. Og tilsatte litt solsikke og gresskartjerner.

Oppskrift på pannebrød:

2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete eller evt grovbakstmel
1/2 ts salt
2 ts sukker (kan sløyfes)
2 ts bakepulver
5 ss rapsolje
2-3 ss revet gulrot
Litt solsikke og gresskartjerner etter smak
ca 1,5 dl vann

Lag deigen først. Blad sammen det tørre, tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt deig. Bland inn gulrot og solsikketjerner. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose. Så er det bare å ta med deigen på tur. Prøv å klemme pannebrødet mest mulig flatt når du putter det i stekepannen, da tar det mindre tid å få det gjennomstekt. Stekes på svak varme i ca 10 minutt.

 Velbekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar