tirsdag 26. september 2017

Turmat på primus - Stekte småpoteter med nyplukka kantareller, bacon og rødløk

Dette er turmat som passer bra på denne tiden av året hvor det er mye sopp å finne i marka. Jeg brukte kantarell i retten denne gangen, men man kan helt sikkert bruke annen skogssopp man liker også. Jeg har lagd retten på "øyemål" så mengdene jeg oppgir er sånn ca. Tilpass gjerne retten etter din smak. Men for to voksne trenger du ca:

- En liten pakke med småpoteter 
- 1 pakke med bacon
- 2-3 store never sopp 
- 1 halv rødløk
- 1 liten neve tyttebær
-  Frisk persille
- Salt og pepper


Slik gjør du det:

Kok småpotetene. Det kan du godt gjøre på forhånd hjemme. Eller kjøp ferdig tilberedte poteter i butikken. Man kan også bruke kokte potetskiver / potetbåter. Mariner gjerne potetene i olje og hvitløk, det gir god smak til retten.

Ha soppen i en tørr panne og la den ligge til den slipper kraft. La kraften fordampe. Når soppen har kokt tørr, tilsett smør, salt og pepper. Legg så soppen til side.

Stek potetene i svak varme slik de blir gjennomvarme. Tilsett rødløk og stek den slik den blir myk. Du kan helt sikkert bruke sjalottløk istedenfor om du foretrekker det. Tilsett så kantareller, bacon og tyttebær tilslutt og rør sammen så det blir varmt. Smak til med salt og pepper og strø på med frisk persille.

Server gjerne med rømme og flatbrød. Velbekomme!Maten smaker best ute!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar