tirsdag 10. oktober 2017

Turmat på primus - Laks med creme fraiche, epler og vårløk

Dette retten falt veldig i smak hos både barn og voksne. Enkelt å lage er den og! Oppskrift og inspirasjon er hentet fra Utepaaturmedprimus. Det er en nettside med utrolig mange gode oppskrifter på turmat. Anbefaler deg om å ta en titt om du ikke allerede har vært der :-) Jeg har endret litt på framgangsmåten i forhold til oppskriften til Utepaaturmedprimus da jeg brukte kun en primus og hadde med forstekte potetbåter som krever mindre steketid.

Laks med creme fraiche, epler og vårløk
Dette trenger du (4 personer):

Fire laksestykker
2 epler i båter
6-8 poteter i båter
4 stenger vårløk
1 boks creme fraiche eller rømme
Smør til stekning
Salt og pepper


Slik gjør du:
Dersom du har mulighet så del gjerne opp epler, poteter etc før turen så går det enda raskere lage maten ute. Jeg startet med steke fisken først. Krydre den med salt og pepper. Ha smør eller olje i en panne og fyr i gang primusen. Stek fisken på middels varme. Bruk gjerne lokk, da blir saften ekstra saftig. Sett så fisken tilside under lokk. Steker  så potetene på middels varme. Jeg brukte forstekte potetbåter, da gikk det veldig raskt varme de opp. Tar man middagen ute på en hverdag rett etter skole og barnehage er barna gjerne både sultne og utålmodige, så da gjelder det få maten på bordet raskt. Når potetene var ferdige tilsatte vi eplebåter og vårløk og stekte noen minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt frisk koriander.

Når alt er ferdig stekt legges det på en tallerken. Tilsett en klatt (eller to) med creme fraice. Jeg hadde også med sitron som jeg klemte over fisken, tips til de som liker det litt ekstra friskt og syrlig.

Velbekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar