tirsdag 21. november 2017

Turmat på termos - Indisk kyllingsuppe

Denne suppa er kjempe god og fin ha med på termosen i den kalde årstiden. Inspirasjon på suppa er hentet fra Trines Matblogg (som har utrolig mange gode oppskrifter) men jeg har tilpasset suppa litt etter barnas smak.


Dette trenger du: 
1/2 løk i tynne skiver
1-2 finhakket hvitløksfedd 
1-2 ts chilipasta (evt bruk 1/2 frisk chili)
1 ss revet frisk ingefær
3 gulrøtter i tynne staver
1 eple i tynne staver
2 ts karri
10 dl kyllingkraft
3 dl kokosmelk
4 kyllingfileter i strimler
1-2 dl ris
Pepper og salt
Frisk hakket koriander

Slik gjør du: 
Start med å dele opp alle ingrediensene. Så tar du å freser løken i rapsolje til den blir blank og myk. Ha i hvitløk og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett karri, gulrøtter og epler og la det surre et par minutter til. Tilsett så kyllingkraft og chilipasta. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter. Sett også på risen som vi senere blander i suppa for å gjøre den enda mer barnevennlig. Mens suppa småkoker steker vi kyllingstrimlene. Husk krydre kyllingen med litt salt og pepper. Når suppa har småkokt lenge nok tilsetter du kyllingbitene og kokosmelk og lar den trekke et par minutter til. Rett før servering rører du inn ris og rikelig med koriander. 

Server gjerne med nanbrød til. Har du bål eller primus med på tur kan du varme de lett på pannen. 


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar