fredag 19. januar 2018

Hjemmelaget tursnacks med sjokolade, frø, nøtter og havsalt

 Sjokolade er alltid med i sekken på tur. Man må jo kose seg! Noen ganger er også sjokolade redningen for slitne kropper som trenger litt ekstra energi. Ekstra godt er det å nyte hjemmelaget tursnacks. Og jeg har funnet en ny favoritt. Den er kjempe enkel å lage, og smaker utrolig godt. Så godt at jeg bare må dele oppskriften med dere! 

Dette trenger du:
100 gram solsikketjerner
50 gram linfrø
Litt margarin
Havsalt og pepper
En god neve knuste mandler
En god neve valnøtter
200 gram sjokolade

Slik gjør du:
Stek solsikketjerner og linfrø i margarin til det blir litt sprø i kantene. Mandler og valnøtter blander man i ustekt. Salte og pepre. Legg det utover et brett med bakepapir under og la det kjøle seg ned. Smelt sjokoladen tilslutt og hell det over nøtteblandingen. Form det til en firkant med høyde på ca 1 cm. Jeg strødde på litt havsalt over tilslutt, kroppen trenger salt på tur og det smaker utrolig godt sammen med det søte. Legg det så til avkjøling i kjøleskapet, gjerne til dagen etter.  Del så opp i passe biter.  De er utrolig gode. De er cryspi og smaker søtt og salt på engang. Nytes på tur!

Oppskriften fant jeg på den fine turbloggen til Jillremme.blogspott.no. Tusen takk for inspirasjon Jill. Sjekk gjerne ut bloggen hennes, hun tar utrolig fine turbilder!

Man skal kose seg på tur 


2 kommentarer: