tirsdag 3. april 2018

6 barnevennlige desserter på bål

Sjokoladefondue 

Desserten som er like populær hos både barn og voksne. Skal love stemningen stiger om du har med dette på tur. Smaker nydelig!

Dette trenger du:
200 gram melkesjokolade
1 dl fløte
Valgfri frukt som eple, banan, jordbær, appelsin, druer etc.

Slik gjør du:
Det enkleste er å dele opp frukten på forhånd hjemme. Om ikke tar du med liten fjøl og kniv og deler den opp på turmålet. Husk også ha med grillpinner å tre frukten på. 

Brekk opp sjokoladen, ha den i kjelen og tilsett fløte. Varm rolig opp mens du rører sakte. Fonduen er ferdig når all sjokoladen er smeltet og røra litt seig. 

PS! Du kan også bruke mørk sjokolade. Ta gjerne med hakka nøtter som du kan rulle den sjokoladetrekte frukten i. Nam Nam!!
Campfire Cones

Dette ser ut til å være en populær båldessert i USA, men som jeg av en eller annen grunn ikke har sett her hjemme. Istedenfor å fylle sjokolade og marshmallows mellom to kjeks som standard S'mores, så fyller man et iskremhus og varmer det i folie på bålet. Genialt og kjempe godt!

Dette trenger du:
Iskremhus
Mini marshmallows
Sjokolade
Bringebær eller jordbær i skiver
Banan i skiver
Valnøtter
Salt karamell fudge

Slik gjør du:
Du må ikke ha i alle ingrediensene, velg det du liker. Men sjokolade og marshmallows bør være med, kjempe godt når det smelter sammen. Del gjerne opp ingrediensene hjemme, fordel det i bokser og ha med på tur. Så kan alle fylle sitt eget iskremhus.

Velg en sjokolade du liker. Melkesjokolade er populært. Min favoritt er mørk kokesjokolade. Men du kan også f. eks bruke nonstop. Salt karamell fudge gir en spennende smak av både søtt og salt. Frukten gir desserten en god friskhet. Du kan bruke annen frukt også, som f. eks ananas, fersken eller blåbær. Mange muligheter!

Fyll iskremhuset med ingrediensene, bland de forskjellige sortene godt. Pakk så iskremhuset i tykt lag folie. Legges over i glørne på bålet i ca 10 minutt så innholdet smelter sammen. Pass godt på og snu det jevnlig. Det er fort gjort å brenne iskremhuset og da smaker det ikke så godt... Har du rist over bålet er det mye lettere.

Nytes i frisk luft med dine kjære :-)


 
Innbakt banan med sjokolade

1 stk banan
Kokesjokolade
Aluminiumsfolie
Lag et snitt i bananen. Fyll snittet med sjokoladebiter. 
Pakk bananen i folie og stek den i glørne i 5-10 minutter. Den er ferdig når sjokoladen er helt smeltet :-)

Tips! Legg gjerne også inn noen mini mashmallows og hakka nøtter. Småbiter av jordbær er også veldig godt :) 
Sjokoladekake i appelsin

Skjær av toppen på appelsinen da den brukes som lokk etterpå. Skrap så ut appelsinkjøttet med skarp kniv / skje. Fyll appelsinen ca halvfull med sjokoladekakedeig. Sett så på lokket og pakk inn appelsinen i aluminiumsfolie. Appelsinene stekes i glørne i 20-25 minutter.

Du kan lage sjokoladekakedeig selv, eller gjøre det enkelt og bruke Toro sin sjokolade muffins mix. Det kan være lurt å ha deigen over i flaske som du tar med og så helle deigen over i appelsinene på bålplassen. Pass på at lokket står opp når du har de på bålet, sånn at ikke sjokoladekakedeigen renner ut. Pass også på at appelsinene ikke fylles for fulle. 


Grillet eple

Verdens enkleste dessert, men også barnas favoritt! Krever minimalt med forberedelser.

Slik gjør du: 
Del et eple i to og strø på kanel og sukker. Tre det på en grillpinne og grill det forsiktig over bålet til det karamellseirer seg. Nam Nam!


Bakte eplebåter med vaniljesaus

Dessert som også krever minimalt med forberedelser og tilberedning. Del eplet i biter, strø på kanel (evt sukker) og pakk det inn i folie. La det ligge på bålet til de blir varme og myke. Pakk opp og hell over litt vaniljesaus. Veldig enkel og god dessert. 

Møre og smakfulle!4 kommentarer:

 1. Takk for flotte tips - noko kjent og noko nytt! Har som mål å bruke bålpanna meir, og treng litt tips til kva vi kan finne på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig Liv Janne :-) Håper dere hadde en fin bålsesong og fikk lagd mye godt. Ha en super helg!

   Slett
 2. Herlige tips å ha med seg til helgens telttur. Lett å gå i de samme oppskriftene hver gang vi er på tur.
  Ta en titt innom vår familieblogg hvis dere vil.
  Klem Solvor og gjengen
  19topper.blog

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Solvor og gjengen. Tusen takk for hyggelig melding. Kanskje dere har fått prøvd noen av oppskriftene også siden den gang? Jeg har selvsagt tatt en tur innom familiebloggen deres og der var det mye fin lesing. Skal helt klart ta turen innom bloggen flere ganger og :-) Ha en super helg! Mvh Monica

   Slett