fredag 1. juni 2018

På tur med barn i sommersolen!

Det er kjempe deilig med sommer og sol, og vi kjenner vi får så mye mer energi på denne tiden av året. Ikke minst er det koselig med lange lyse kvelder. Det er også kjekt være på tur i sommerværet, alt er så mye lettere når man slipper ha på masse klær før man går ut. Men det er viktig å beskytte barna mot den sterke solen. Barn har tynnere hud enn oss voksne og de blir fortere solbrent.

Først og fremst må man huske å smøre barna godt med solkrem før turen. Barna kan også med fordel ha på seg klær med uv-beskyttelse på sterke soldager. På hodet er det lurt ha på barna en behagelig og lett solhatt eller caps. Barna bør også bruke solbriller for beskyttelse mot solskader på øynene. Ellers er det greit å huske at de minste barna under ett år bør ikke være direkte i solen.

PS! Artikkelen inneholder reklame.

Huskeliste til turer i sola

✓ Husk smør barna godt med solkrem før turen, og gjenta innsmøring hver annen time
✓ Pass på å ta mange pauser i skyggen
✓ Ha med en behagelig og lett solhatt eller caps
✓ Glem ikke solbriller (med både UVB og UVA beskyttelse)
✓ Ha på barna luftige klær, gjerne med UV-beskyttelse
✓ Husk vannflaske og og pass på at barna jevnlig drikker vann
✓ Ta med liten kjølebag med nistepakke, frukt og kald drikke
✓ Ikke glem hånkle og badetøy om man legger turen innom et badevann
✓ Kort ned turen på de varmeste dagene

Vi har blitt ambassadører for Reima. De har mange fine klær med UV-beskyttelse og vi var så heldig at å fått tilsendt et utvalg i vår. Reima's SunProof klær beskytter mot solens stråler både på tur, på stranden og i vannet. Klærne er laget i stretch-materiale som tørker raskt. Alle klærne har uv-beskyttelsesfaktor 50+.  Ettersom UV-beskyttelsen finnes inne i materialets fiber blir ikke solbeskyttelsen dårligere i vask heller noe som er sikkert og praktisk. Solbrillene barna bruker har både UVA- og UVB-beskyttelse og er dessuten CE-sertifisert. 

Vi har hatt fantastisk sommervær i hele mai. På varme dager legger vi gjerne turen til stranda eller et badevann i marka. Her er noen bilder fra vi var i Sverige i midten av mai og tok turen innom nærmeste strand. En fin dag på rundt 17 grader og sol. Men vannet var fortsatt bare rundt 12 grader på den tiden så da holdt det å vasse litt. Men barna synes det var kjempe gøy å løpe rundt barbeint og leke i sanden.

To gode venner på tur!

Kjekt løpe rundt barbeint.

Guttungen godt beskyttet for sola med caps, solbriller og UV-klær fra Reima. Solbrillene til guttungen har polariserte speilgrass og både UVA og UVB beskyttelse. Shortsen er pustende og hurtigtørkende med solfaktor 50, og veldig behagelig ha på. Solcapsen har fukttransporterende materiale som føles kjølende, det kommer godt med når man er på tur i solen. Hettegenseren som også har solfaktor 50 er myk og behagelig, perfekt ta på seg etter et avkjølende bad.


Tenk å ha slikt deilig sommervær i Mai da :-)

Jentungen kjempe fornøyd med sine nye fine klær. Gult er kult! Hettegenseren og skjørtet føles svalt og myk mot huden. Og har uv-beskyttelsesfaktor 50 som resten av UV-serien.

Guttungen synes det var veldig gøy å hoppe fra stein til stein.

Mens frøkna likte best å løpe på stranden.

Med bøtter og spade kan barna leke ganske så lenge på stranda.

Men en pinne har også stor underholdsningsverdi. Den ble brukt som fiskestang og stor lykke når "fisken" bet på.

NB! Produktene på bildene er sponset og tilhører UV-serien til Reima. De har UV-beskyttelsesfaktor 50+. Den øverste jakken i rosa, hvit og turkis er laget i et vannavvisende, vindtett og pustende materiale. Den er uten for og kjempe enkel ta med seg da den oppbevares i egen lomme. 

Ønsker dere en kjempe fin sommer og mange herlige turer i solen!


1 kommentar:

  1. Her var det mange gode tips :) Kjempe fine bilder!
    Mvh Lotte

    SvarSlett