mandag 15. oktober 2018

Turmat - Hamburger med bacon, brie, eple og karamellisert rødløk


Hamburger er god og enkel mat på tur som stort sett de fleste barn liker. Her er en oppskrift på en litt mer spennende versjon enn den tradisjonelle hamburgeren. Denne oppskriften passer kanskje bedre for oss voksne. Men det er jo ikke noe i veien med at alle i turfølget selv kan velge hva de vil ha i hamburgeren sin. Brie kan også byttes ut med vanlig gulost. Men jeg kan virkelig anbefale denne varianten på det varmeste! Dette trenger du (4 stk)
4 burgere
4 hamburgerbrød 
100 gram bacon i skiver
Halvt eple i skiver
1 stk liten brie
karamellisert rødløk 
Litt ruccolasalat
4-6 ss Aioli 

Oppskrift på karammelisert rødløk
1 stk rødløk i tynne skriver
1 ss olje 
1 ss vann 
1 ss balsamicoeddik 
2 ts brunt sukker 
1/3 ts salt 

Ha olje og rødløk i en kjele og stek på middels varme til løken er myk og blank. Pass på så det ikke blir brent. Rør sammen og tilsett resten av ingrediensene og stek på lav varme i ca 5 min. Rør ofte. Det meste av væsken skal koke inn slik den får en rund og god smak. Har du mulighet så lag den karamelliserte rødløken hjemme og ta den med i en liten pose, da blir det enda enklere lage dette på tur. 

Først stekte jeg baconet på primusen, så det ble helt sprøtt. La det så til sides i en boks med lokk slik det holdt seg varmt. Burger og brød kan du lage hjemme om du vil, eller kjøpes i butikken. Gå da for de tykke hamburgerne med ordentlig kjøtt, de smaker absolutt best. Stek burgeren på middels sterk varme til de er gjennomstekte, det tar ca 8-10 minutter etter hvor tykke de er. Stek først den ene siden i ca fem minutt, snu så burgeren og stek den andre siden i 3 minutt. Deretter la jeg på 3 skiver brie oppå hver burger. Legg også den karamelliserte løken i pannen de siste minuttene for å varme den opp. Legg på ett lokk eller dekk til med sølvfolie på slutten, og stek videre til osten smelter. Rør litt i den karamelliserte løken underveis. 

Del så hamburgerbrødene i to og smør på med aioli på hver bunn og overdel. Fordel så ruccola, epleskiver og sprøstekt bacon på. Plasser burgeren med brie på i midten og ha over den karamellisert løken tilslutt. 

Håper det smaker!

Nam Nam!


For flere forslag over turmat sjekk denne siden hvor jeg har samlet våre favoritt oppskrifter.1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett